Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Bu bir jenerik senaryo"

        'Balyoz Darbe Planı' iddialarının odağı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Fatih Altaylı'nın yönetimindeki TEKE TEK'te, iddialara yanıt verdi. Doğan, en kötü ihtimale karşı bir jenerik senaryo hazırlandığını ancak 'plan' adı altında yayınlanan belgelerin 'senaryo grupları' tarafından imal edildiğini söyledi.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        VİDEO2 İÇİN TIKLAYIN

        VİDEO 3 İÇİN TIKLAYIN

        VİDEO4 İÇİN TIKLAYIN

        Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Fatih Altaylı'nın yönetimindeki TEKE TEK'te Mehmet Tezkan, Fikri Akyüz, Mehmet Metiner ve Mehmet Faraç'ın sorularını canlı yayında yanıtlayarak darbe planı iddialarına karşılık verdi. Doğan, "Türkiye bir dış tehdit altındayken, içeride bölücü terör ve irtica söz konusuysa mevcut planımız var. Mevcut planımıza da EMASYA planı diyoruz. Böyle bir senaryo olmaz mı? En kötü olasılık olabilir. Silahlı kuvvetler en kötü plana karşı önlem olmak zorunda. Bu bir jenerik senaryo ama gelişmelerin paralelinde bir senaryo" dedi.

        Yayınlanan planda bu metinden kelimeler olabileceğini kaydeden Doğan, senaryolarının çarpıtıldığını ve değiştirildiğini söyledi. Doğan, "Belki saygı sınırlarını aşıyorum ama bu alçakça bir saldırı. Hedefi ben değilim, amaç belli bir kurumu yıpratmak" diye konuştu.

        "BİZİM SENARYOMUZDA İRTİCANIN YÜKSELMESİ VAR"

        Emekli Orgeneral Doğan, "Bizim senaryomuzda Türkiye'de bir irtica olayı vardır, bir irticanın yükselmesi vardır. O zaman henüz Anayasa Mahkemesi'nin bir kararı yoktu ortada, 'Biz değiştik' diyen bir iktidar vardı, bu değiştiğini söyleyen iktidara 'Hayır sen değişemezsin' deyip üstüne mi gidecektik. Bu ne kadar ayıptır, ileride başımıza böyle şeyler gelir, iktidar bildiğini okuyabilir, okulları medrese haline gelebilir, basını satın alabilir diye hazırlanan bir senaryoydu" şeklinde konuştu.

        DARBELER... "12 Eylül'ün bir hata olduğunukaydeden Çetin Doğan, 28 Şubat'ınbir 'darbe' olmadığını söyledi. Doğan, "Dersimizi aldık.Darbelerden en çok toplumumuz ve TSK çekti. O yüzden ben Silahlı Kuvvetlerin güç kullanımına karşı oldum. 28 Şubat sürecinde de bunu herkese anlattım. Biz 28 Şubat'ta düstur çekmedik. Hepsi yasal platformda konuşulmuş konulardı."

        "PLAN İMAL EDİYORLAR"

        Doğan, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Faraç'ın ordudan nasıl belge sızabildiğine yönelik sorusu üzerine, "Sızdırılmasının ötesinde plan imal edilme var, çukurlar kazarak lav silahı koyanlar var" dedi. Doğan, Mehmet Metiner'in "Bunu kimin yaptığını düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine ise "Kimin yaralandığını düşünüyorsanız o yapıyor" cevabını verdi.

        "ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDİYORUM"

        Çetin Doğan, TSK'nın planlarında Fatih Camii'nin bombalanması da olduğu yönündeki iddialara "Ne münasebet, tabii yok. Türk Ordusu'na karşı böyle bir iftira ancak canilerin, hasta kafaların yapacağı şeydir. O zamanki Ak Parti, ismi gibi 'Ak', herkesin toplumda büyük beklentisi var" şeklinde yanıt verdi. Doğan, "Yemin edebilir misiniz?" şeklindeki soruya da "Şerefim venamusum üzerine yemin ederim TSK'ya, halkına gönülden bağlı bir kişinin aklının ucundan dahi geçmez.."

        "SES KAYITLARI BANA AİT"

        Taraf Gazetesi tarafından programa gönderilen ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından Doğan, kayıtların bir bölümü için "Evet bu bana ait, senaryo içinde de söylüyorum jenerik senaryoda da" şeklinde konuştu. Doğan bu sözlerin olası bir senaryo doğrultusunda söylendiğini belirtti.

        AHT - HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ