Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK PARTİ'DE ŞOK İSTİFA

        Aşkar, TBMM Bakanlığına gönderdiği istifa dilekçesinde, şunları kaydetti: ''Ülkemizin içerisine sürüklendiği gergin ortam ve milletimizin bütünlüğünün tehlikeye girmesi sürecinde yetkililere yapmış olduğum uyarıların hiç birisi dikkate alınmamıştır. Ülkemiz hızla kaosa sürüklenmektedir. Milli birliğimize ilişkin kaygılarım Adalet ve Kalkınma Partisinde siyaset yapmamı bugünden itibaren mümkün kılmamaktadır.

        -AKP’den istifa eden Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Halil Aşkar, Cumhurbaşkanı seçimi birinci tur oylamasına katılmayarak 367 tartışmalarına destek vermişti. Aşkar, Başbakan Erdoğan’ın kesinlikle Cumhurbaşkanı adayı olmamasını ve adayın uzlaşmayla belirlenmesini istemişti.

        AKP’den istifa eden Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Halil Aşkar, Cumhurbaşkanı seçimi birinci tur oylamasına katılmayarak, 367 tartışmalarına destek veren tek AKP'li olmuştu. Aşkar’ın istifası AKP için sürpriz olmadı. Aşkar, çok uzun süredir partinin her platformunda muhalif çıkışlarıyla bilinen bir isimdi. Aşkar, istifasının sinyalini, 367 tartışmaları arasında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçimi birinci tur oylamasına AKP’den katılmayan tek milletvekili olarak göstermişti. ‘BEN BİLDİĞİMİ YAPARIM’ OLMAZ Aşkar, Başbakanlık konutundaki Cumhurbaşkanı adayı belirleme toplantılarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, açıkça, “Ben bildiğimi yaparım” anlayışıyla aday belirleyemeyeceğini söylemesiyle de dikkatleri çekmişti. Aşkar, milletvekili toplantılarında yaptığı konuşmasında sistem değerlendirmesi yaparak, Türkiye’de hiçbir kurum ya da kişinin tek başına tüm gücü elde etmesine izin verilmeyeceğini, sistemin bir denge üzerinde yürüdüğünü belirtip, Erdoğan’a, “Hem iç hem de dış dinamikler açısından sizin yerinize üzerinde uzlaşılacak bir Cumhurbaşkanı gerekmektedir” diye seslenmişti.

        Halkımızın sağduyusunun ülkemizi bu ortamdan çıkarmada yol gösterici

        olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Ben her şartta ülkemin hizmetinde olmaya devam edeceğim.''

        Aşkar'ın istifasıyla, AK Parti'nin sandalye sayısı 352'ye düşerken,

        bağımsızların sayısı ise 11'e yükseldi.

        TBMM'deki son sandalye dağılımı şöyle:

        AK Parti : 352

        CHP : 151

        ANAVATAN: 20

        DYP : 5

        SHP : 1

        HYP : 1

        GP : 1

        Bağımsız: 11

        Boş : 8

        Toplam : 550

        (MEL-SK)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ