Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya SEVİNDİ DP’Yİ SEÇTİ

        Yeniyüzyıl ve Zaman gazetelerindeki yazıları, ses getiren Fettullah Gülen seri röportaj kitabı, kadın hakları ve kanser-hasta hakları alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan Gazeteci Sevindi, Demokrat Parti’yi tercih etti. Bir süre önce Zaman Gazetesi’ndeki yazılarına ara vererek, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın danışmanlığını üstlenen ve DYP teşkilatlarına Türkiye’nin sosyal kültürel politikaları üzerine dizi konferanslar veren Sevindi, dün DYP Genel Merkezi’ne gelerek aday adaylığı başvurusunda bulundu. Sevindi ANKA’ya, aday adaylığını doğrulayarak, “Merkez sağın adresi Demokrat Parti’dir. AKP, merkez sağa teorik ve pratik olarak sahip olamadığını, Milli Görüş gömleğini çıkaramadığını göstermiştir. Bin yıldır Müslüman’ız, bize kimse Müslümanlığı öğretmeye kalkmasın. Birleşmenin getirdiği enerjiyle de merkez sağın ve orta sınıfın adresi olması nedeniyle Demokrat Parti’nin sağda tek alternatif olduğuna inanıyorum” dedi.

        Cumhuriyete Sahip Çık mitinglerini “Toplum tepeden tırnağa değişim istiyor” diye değerlendiren Sevindi, “Orta sınıf değişimin lokomotifi olacaktır. Buna güç verirsek değişimi ateşleyebiliriz. Diğer partiler, AKP de CHP de ideolojik ve ideoloji de değişimin önünü kapatıyor” diye konuştu.

        AKP’DEN DE TEKLİF GELMİŞTİ

        Özellikle Fettullah Gülen röportajları ve kadın hakları alanındaki çalışmalarıyla muhafazakâr çevrelerin gözdesi haline gelen Nevval Sevindi’ye AKP de adaylık teklifinde bulundu. Ancak Sevindi, bu teklifi kabul etmeyerek, bir süredir Ağar’ın danışmanı olarak taban çalışması da yürüttüğü Demokrat Parti adını alacak olan DYP’yi tercih etti.

        GÜLEN RÖPORTAJLARI

        Nevval Sevindi, Yeniyüzyıl Gazetesi’ndeki demokrasi, kadın hakları, sosyal ve kültürel politikalar üzerine yazılar yazarken 1997’de ABD’de bulunan Fettullah Gülen ile seri röportajlar yapmıştı.

        Bu röportajlar New York Sohbetleri adıyla da kitap olarak yayınlanmıştı.

        Bu arada bu kitap, New York Üniversitesi yayınları Sunny Press tarafından Haziran ayında İngilizce olarak da basılarak piyasaya çıkacak.

        NEVVAL SEVİNDİ’NİN ÖZGEÇMİŞİ

        İzmir’de dünyaya gelen Nevval Sevindi, Ankara Üniversitesi Antropoloji bölümünden mezun olduktan sonra Klasik Arkeoloji ve Antik Yunan alanında Master yaptı. Sevindi, 1987 yılında Dünya Bankası’nın Çukurova Bölgesi Gelişim Projesi’nde görev aldı. Serbest yazılarına bu yıllarda başlayan Sevindi, 1990 yılında Cumhuriyet Gazetesi Yunus Nadi Uzun Metrajlı Sinema Senaryosu Ödülü de aldı. Yeniyüzyıl Gazetesi’nin çıkışından itibaren kadın-erkek ilişkileri, kadın hakları, sosyal ve kültürel politikalar üzerine yazılar yazmaya başladı.

        Yeniyüzyıl için dönemin gündemdeki ismi Fettullah Gülen ile New York’ta ses getiren seri röportajlar yapan Sevindi, bu röportajlarını kitap olarak da yayınladı.

        Sevindi ayrıca Samanyolu TV’de demokrasi kültürü, kadın hakları gibi alanlarda programlar yaptı. Uzun süre de Zaman Gazetesi’nde bu alanlarda yazdı.

        Nevval Sevindi, 1998 yılında kanserle mücadelesinden başarıyla çıktı. Kanser ve kanser hasta hakları üzerine de çalışan ve Kanser hasta dernekleri oluşturan Sevindi bu çalışmasıyla Sağlık Bakanlığı’ndan da ödül aldı.

        Sevindi’nin, aralarında "Aşk Kapıyı Her Zaman Çalar", "Kent ve Kültür", "Ne Kadar İlgi O Kadar Sevgi" ve "Daha Fazla Özgürlük" adlı kitapların da olduğu yayınlanmış 13 kitabı bulunuyor.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ