Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye Osmanlı'nın çöküş dönemi gibi

        AKP'deki muhalif isimlerden AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, siyasilerin sanal gündemlerle insanları meşgul etmeye çalıştığını belirterek, "Türkiye'nin kritik bir dönemde başına bir terör belası musallat edilmiş ve etrafındaki ateş çemberi daraltılmaya başlamış. Ancak siyaset kurumu, maalesef kollarındaki saatin değeriyle veya nereye kadar yüzebilecekleriyle meşgul" dedi.

        Yerel Adana Haber Gazetesi'nin geleneksel `Cumhuriyet'e Hizmet Ödülü'nü alan Çömez, ödül töreninde yaptığı konuşmada ülkeyi biraz daha ileriye taşımak için temiz duygularla siyasete girdiğini, ancak, Ankara'da çok farklı bir mekanizma ve yol haritası gördüğünü söyledi. Bu mekanizmaya ayak uydurmakta zorlandığını kaydeden Çömez, "Geçen zaman içinde tavır koymaya, sonra yüksek perdeden isyan etmeye, sonra da yolumu ayırmaya karar verdim. Bugün Türkiye'nin önüne bir buğulu perde örtülmüş ve insanlar sanal bazı gündemlerle meşgul edilerek Türkiye idare edilmeye çalışılıyor" diye konuştu.

        `OSMANLI'NIN ÇÖKÜŞ HALİ GİBİ'

        Türkiye'nin şu anki durumunu Osmanlı'nın çökmeden önceki durumuna benzeten Çömez şunları söyledi:

        "Duyun-u Umumiye ile de bu ülkenin varlıklarının yabancılara satılması, peşkeş çekilmesi, daha sonra da terörist faaliyetler ve isyanlar Osmanlı'nın dağılmasına neden olmuştur. Bugün yaşadıklarımız aslında Osmanlı'nın bir asırlık çöküş dönemine çok benzeyen şeyler ve maalesef bizler gözümüzün önüne serilmiş o buğulu perdeyle, gerçekleri çok fazla görmeden, birilerinin ve bir şeylerin peşinden koşmaya ve gündemi kaçırmaya devam ediyoruz."

        `SANDIKTAN DOĞRU İNSANLARI ÇIKARTMALI'

        İnanmadığı, ülkeye fayda görmediği bir yapının altında siyaset yapmayı ahlaken doğru bulmadığı için milletvekili adayı olamadığını anlatan Çömez, şöyle devam etti:

        "Ben Türkiye'nin bir gün mutlaka Atatürk'ün bize emanet ettiği bu ruhla, milli bir politikayla yönetileceğine ve bu ülkenin hak ettiği noktalara taşınacağına inanıyorum. Ancak buna inanmak yetmez. Bunun için çaba harcamak, gayret sarf etmek, özen göstermek lazım. Bunun için de sandığa gidildiği zaman doğru insanları o sandığın içinden çıkartıp, Ankara'ya ve Ankara'daki yönetim kademelerine taşımak lazım."

        Gazetenin bu yılki ödülleri, AKP'li Turhan Çömez, gazeteci-yazar Nihat Genç, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Özel Bilfen Okulları Kurucusu Kamber Kocaöz ve Final Dergisi Dershaneleri Genel Müdürü Şevket Ertem'e verildi.

        Tahsin ÜLKER / DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ