Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DP'de eski ve yeninin yarışı!

        DP başkanlık yarışı büyük çekişmeye sahne olacak. DP'yi topuk sesleri sardı. Demokrat Parti’nin (DP), seçim yenilgisinin ardından kasım ayında büyük kongre kararı alması, lider adaylarını harekete geçirdi.Nevval Sevindi ve Tansu Çiller liderlik için yarışan iki kadın olarak bir ilke imza atacak.

        TANSU HANIM GARANTİ

        Çiller’in adaylığını önceki gün açıklayan Turan Güven, Tansu Hanım’ı tekrar ziyaret ederek adaylık için bir onay almayacaklarını söyledi. Güven, “Kendisinin ‘Taban isterse dönerim’ mesajı bizim için yeterlidir. Sayın Çiller’in seçilme sorunu yoktur. Tabanın kendisini istediği de ortadadır. Başka birinin DP’nin başına geçmesi doğru olmaz, hoş olmaz” dedi.

        TOPUK SESLERİ SARDI

        17-18 Kasım’da yapılacak DP büyük kongresinde Çiller’in aday gösterilmesiyle liderlik için iki kadının ismi öne çıktı. Kongre sürecine kadar üçüncü bir aday çıkmazsa, bir dönem Ağar’ın sağ kolu olan Nevval Sevindi ile eski Başbakan Tansu Çiller, genel başkanlık koltuğuna oturmak için kongrede yarışacak. İki kadın adayın genel başkanlık yarışı Türk siyasi tarihinde bir ilk olacak.

        Sevindi’nin adaylığına Çiller kanadından da destek geldi. Turan Güven, “İki hanım aday olursa elbette kongre çok daha güzel olur. Nevval Hanım’ı da cesaretinden dolayı kutlarım” diye konuştu.

        (Akşam)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ