Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tutuklu hakimin isyanı

        Kozmetik parası

        Avukat arkadaşı G.I ile görüşmelerinin fuhuşa aracılık gibi gösterildiğini savunan Çetin, şunları söyledi: "Vika isimli kadın satıcısından parasıyla kendim ve arkadaşım için kız istedim. Aynı şeyi İstanbul'a gittiğim zaman arkadaşım da benim için yapıyordu. Polisin saçma sapan yazıları ile çete lideri gibi lanse edildim. Kennedy Caddesi'ndeki evi sevgilimin arkadaşı Malipat Alibegova tuttu. Yabancı olduğu için kazıklamak amacıyla çatı masrafı olarak 2 bin YTL istemişler. Ben de hakimlik mesleğine zarar getirmemek için kendimi avukat olarak tanıtıp sorunu çözdüm.

        Sevgilim Zara, Çeçenistan'dan getirdiği kozmetik malzemelerini Ankara'da satıyordu. Telefon görüşmelerinde sözü edilen 1000 YTL de bunun parasıydı. Sattığı kozmetiklerin parasını tahsil edemediği zaman ben ona yeni malzemeler için borç veriyordum. Onun için telefonda 1000 YTL'yi sordum. Kadın satıcısı Vika beni arayarak, kızının İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan parası olmadığı için giriş yapamadığını söyledi.

        Ben de avukat G.I.'yı aradım. Sonra problemin çözülemediğini öğrendim. Vika'nın iyi bir müşterisiyim. Bize indirim yapabileceğini düşündüğüm için kendisine yardım ettim. Telefon görüşmelerindeki, "Esenboğa'da olsaydı ben hallederdim" şeklindeki konuşmayı, arkadaşımı gaza getirmek için yaptım. Yoksa ben yurda kadın sokmuş değilim. Kendimi pezv...k durumuna sokmam. Ben, 15 yıllık Yargıtay hakimiyim. Günde 45 dosya okurdum.

        Tahliye talebi reddedildi

        Sanki boş zamanlarında pezv...lik yapıyormuşum gibi iddianame yazılmış. Bu dosyada sahte tutanak tutan polis varken, 15 yıllık hakimin yalan söylediği iddia ediliyor. Sırf Zara sevgilim olduğu için bu duruma getirildim. Zara'nın evinde üzerinde donuyla 4 tane polis yakalandı, bunlar yazılmadı, ben manşetlere taşındım. 15 senelik meslektaşınız olarak sizden birşey istemiyorum ama şunu demek istiyorum: "Pezv...ler dışarıda, ben buradayım. Cezaevinde jiletçisi, gaspçısı, katili ile birlikte yatıyorum." Mahkeme, Çetin'in tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ