Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vecdi Gönül: 'Ben bir eksiklik görmüyorum'

        Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, terörle mücadelede psikolojik harekat konusunda herhangi bir eksiklik görmediğini kaydetti.

        Polonya Milli Savunma Bakanı Bogdan Klich, Gönül'ü ziyaret etti.

        Klich'i, askeri törenle karşılayan Gönül, ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

        ''Terörle mücadelede psikolojik harekat konusunda bir sorun var mı?'' şeklindeki bir soru üzerine Gönül, ''Herhangi bir sorun yok, mücadeleye devam ediyoruz'' dedi.

        ''Türkiye'de terörle mücadele yapan resmi kurum belli mi?'' sorusu üzerine ise Gönül, ''Anayasa ne diyorsa yapılıyor. Bu, yeni belli edilecek bir şey değil ki. Cumhuriyetin kuruluşundan beri devam eden müesseseler görevlerini yerine getirmektedir'' diye konuştu.

        Gönül, ''Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da psikolojik harekat konusunda bir takım sıkıntılar olduğuna dair görüşlerini dile getirdi. Burada zaafiyet söz konusu mu?'' sorusu üzerine, şunları kaydetti:

        ''Bunu, Terörle Mücadele Komisyon Başkanı Cemil Çiçek'e sormanızda fayda var. Ben herhangi bir eksiklik görmüyorum. Genelkurmay başkanımızın söylediği, teşkilatlanma bakımından. Herkes görevini elinden geldiği kadar yapmaktadır. Sanıyorum, Genelkurmay Başkanımızın işaret ettiği husus, Milli Güvenlik Kurulumuzun psikolojik harp dairesinin ilgasıyla ilgilidir. O, Başbakanlıktaki Güvenlik Genel Müdürlüğü uhdesine girdi. Ama ben Genelkurmay Başkanımızın fikrini saygıyla karşılıyorum. Genel müdürlüğünün çalışmalarını, Sayın Cemil Çiçek Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı olarak takip ediyor, yönlendiriyor, onun için Cemil Çiçek'e sormanızda fayda var.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ