Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'de olaylı kongre: 10 gözaltı

        CHP Şanlıurfa İl teşkilatının sakin başlayan 33. Olağan Kongresi olaylı bitti. Seçimi kaybeden eski İl Başkanı'nın yandaşları yeni başkanı destekleyenlere saldırdı,sandalyeler havada uçuştu, Merkez İlçe Başkanı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hafif yaralandı.

        Hüseyin ATMACA /ŞANLIURFA (AHT)

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl teşkilatının Olağan Kongresi'nde seçimi kaybeden eski İl Başkanı Aziz Aydınlık'ın yandaşları, yeni başkan Yusuf Köse'yi destekleyenlere saldırdı. Merkez İlçe Başkanı Bülent Güleç'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hafif yaralanırken, polis biber gazı ile etkisiz hale getirdiği, saldırganları göz altına aldı.

        Şanlıurfa'da DSİ 15. Bölge Müdürlüğü konferans salonundaki kongreye iki liste halinde gidildi. Divan Başkanlığını CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın yaptığı kongrede Eski milletvekili Mehmet Vedat Melik delege sayısının yüzde 20 desteğini alamayınca adaylıktan çekildi. Aziz Aydınlık ile eski İl Başkanı Yusuf Köse'nin aday olduğu kongrede 120 delegeden 115 delege katıldı.

        64'E 51 OY

        Yapılan oylamada Yusuf Köse aldığı 64 oyla İl Başkanlığı'na seçilirken eski Başkan Aziz Aydınlık 51 oyda kaldı. Sayım işlemlerinin bitmesinin ardından salonda bulunan Aziz Aydınlık'ın yakınları MYK (Merkez Yönetim Kurulu) Üyesi Mesut Değer'in gözleri önünde Merkez İlçe Başkanı Avukat Bülent Güleç ile seçimi kazanan Yusuf Köse'nin yandaşlarına saldırdı. Eski Başkan Aydınlık'ın araya girmesine rağmen sakinleşmeyen öfkeli grubun saldırısıyla salon bir anda karıştı. Tekmelerin havada uçuştuğu kongrede polis saldırganları yatıştıramayınca cop kullandı. Seçim kurulunun oturduğu masa ve sandalyelerinde kırıldığı kongrede salon içersinde başlayan kavga bir anda salon dışına taştı. Öfkeli saldırganlar ile polis arasında çatışma çıktı.Polis saldırganları biber gazıyla etkisiz hale getiirirken yaklaşık 10 kişi göz altına alındı. Olaylar sırasında Merkez İlçe Başkanı Avukat Bülent Güleç ile yeni Başkan Yusuf Köse'nin yakınları aldıkları darbeler ile hafif şekilde yaralandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ