Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Samsun'da yumruğa karşı tek yumruk!

        Bayram OK / SAMSUN (AHT)

        Samsun Amisos Otel'de bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Adem Güney, CHP İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu, MHP İl Başkanı Abdullah Karabıçak, BBP İl Başkanı Şahin Polat, DP İl Başkanı Feraye Keleşoğlu Kefeli, DSP İl Başkanı Oktay Ergör, SP İl Başkanı Ahmet Avcı, TP İl Başkanı Kamil Parlar, MP İl Başkanı Nihat Semiz, Ahmet Türk'e düzenlenen yumruklu saldırı olayıylailgili olarak bir durum değerlendirmesi yaptı.

        İl Başkanları adına açıklamayı DP Samsun İl Başkanı Feraye Keleşoğlu Kefeli yaptı. Kefeli, "Menfur olayı Cumhuriyetimizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin birlikte yaşama azim ve kararlılığına yönelmiş bir olay olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Tüm Samsunlular'ın derin bir üzüntü içinde olduğunu ve olayın Samsun'a mal edilemeyeceğini ifade ediyoruz" dedi.

        Feraye Keleşoğlu Kefeli açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden büyük mücadelenin ilk adım şehri olan Samsun'da, ülkemizin her yöresinden gelen insanların kardeşçe yaşadığını ve bugüne kadar birlik ve beraberliğimizi bozucu hiçbir olayın vuku bulmadığını, sanal bir bölge yaratma gayret ve iftiralarının ilimiz ve bölge halkına yapılmış çok büyük bir haksızlık olduğunu ifade ve telin ediyoruz. Bu ve buna benzer olayların bin yıldan beri et ve kemik misali iç içe geçmiş halkımızın birlik ve beraberliğini bozamayacağını, farklılığımızın bir zaaf değil zenginlik olduğunu, hep birlikte Türk milleti olduğumuzu haykırıyor; tüm kardeşlerimize sağduyu çağrısı yaparak, bu menfur olayın Türkiye'nin hiçbir yerinde bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz."

        Toplantıyı organize eden AKP Samsun İl Başkanı Adem Güney ise Karadeniz'in farklı bir şekilde tanıtılmasını istemediklerini belirterek, "Samsun olarak tarihi bir gün yaşıyoruz. 12 Nisan'da Samsun'da meydana gelen menfur saldırıyla alâkalı olarak Türkiye'de Samsun olgusunun farklı algılanmasına dönük 'Trabzon-Samsun hattı' diye Samsun ve Karadeniz'i farklı bir şekilde tanıtmaya ve algılamaya dönük bir kampanya yürütülmektedir. Samsun'daki siyasi partilerin il başkanları olarak bu olguya karşı bir duruş sergilemek istedik" açıklamasını yaptı.

        Gazetecilerin "Yumruk atanı kınadığınız kadar devletin polisine hakaret eden o kişiyi kınıyor musunuz" şeklindeki sorusu üzerine AKP İl Başkanı Adem Güney, şunları söyledi: "Arkadaşlar, olayı farklı boyuta çekmeyin. Samsun'da bu hadiseden dolayı özellikle Karadeniz'in farklı algılanması için bir gayret içerisindeler. Bir bölgede Kürk milliyetçiliği, bir bölgede Türk milliyetçiliği... Kürt-Türk çatışmasını, ayrışmayı ve bölünmeyi derinleştirmek için malzeme olarak kullanılıyor. Karadeniz'de bu şekilde Kürtlere ve Güneydoğu Bölgesi'ne bir bakış var. Bu bakışı bazıları Karadeniz'e yamamak istiyor. Bu yamayı, bu giysiyi kabul etmiyoruz. Biz Türk-Kürt bu milletin, bu devletin ve bu ülkenin birer ferdiyiz. Ülkemizi çok seviyoruz, Samsun'un bu şekilde malzeme yapılmasına karşıyız. Birlikteliğimiz bu amaçladır. Hukuk dışı uygulamalar varsa tabii ki savcılarımız, yargıçlarımız, emniyet güçlerimiz üzerine gidecek ve gitmeli. Samsun'un bu şekilde algılanmasını istemiyoruz. Adliyede olan bitenleri takip eden hakim ve savcı var, onlar gereğini yapar. Hakaret dolu cümleler kullanılmış ise gereği ne ise yapılması lazım."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ