Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yunanistan'a kaçacaktı

        İstanbul polisinin düzenlediği 'Matkap' adlı operasyon kapsamında hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan ve kamuoyunda 'Yeşil' olarak bilinen Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu Zakir S., Jandarma ekiplerinin Bahçeşehir'de yaptığı operasyonla yakalandı.

        Avukat kimliğiyle Yunanistan'a kaçmayı planlayan Zakir S.'nin 8 kişiyle birlikte gözaltına alındığı bildirildi. Mahkeme kararıyla ismini Bedirhan E. olarak değiştiren Zakir S. bir süre önce kendilerini 'derin devlet' olarak tanıtarak işadamı ve milletvekillerini tehdit eden suç örgütüne karşı düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış; ancak çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Nöbetçi mahkemenin kararına savcılığın itirazı üzerine üst mahkeme Zakir S. hakkında yakalama emri çıkarmıştı. Liderliğini Orhan Aykut'un yaptığı 'derin çete'yle bağlantılı olduğu iddia edilen Jandarma Albay Şenol Boyun da önceki gün 'suç örgütü üyeliği' suçlamasıyla mahkemeye çıkarılmıştı. Boyun, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

        Geçen pazartesi günü Beşiktaş'ta kaldığı rezidansta Özel Hakerat timlerince 2 tane Glock marka tabancayla yakalanan Zakir S., dün Bahçeşehir'de gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, B.Çekmece, K.Çekmece, Beşiktaş ve Kadıköy'de bazı vatandaşlardan yüklü miktarda alacakları olduğunu iddia ederek gayrimenkullerine baskı ve tehditle el koymaya çalışmak, bazı lüks otomobil satan galericilerin alacağını tahsil etmek ve yurtdışı bağlantılı olarak otomobil kaçakçılığı yapmak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri belirlenen bir suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldı. 6 aydır sürdürülen teknik takip ve istihbarat çalışmalarının ardından 8 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Çetenin elebaşı olduğu ileri sürülen Bedirhan E. (Zakir S.) ve örgüt üyeleri oldukları iddia edilen Zülküf B., Ferman A., Selçuk K., Mustafa N., Barış Y. ile Emine Derya Y. gözaltına alındı. 2 adet dizüstü bilgisayar, 7 adet cep telefonu ve 7 adet sim kart ele geçirildi. Teknik takibe yakalanmamak için farklı sim kartlar kullandığı ileri sürülen Bedirhan E.'nin, pasaport çıkartmak için kullanabileceği de düşünülen 20 adet vesikalık fotoğrafının bulunduğu öğrenildi.

        Kamuoyunda 'Yeşil' kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın 'sağ kolu' olarak tanınan ve Zakir S. olan kimliğini mahkeme kararıyla değiştiren Bedirhan E., kendilerini istihbarat ya da JİTEM elemanı olarak tanıtarak haraç topladıkları ve ihalelere girdikleri ileri sürülen şebekenin 13 üyesiyle birlikte gözaltına alınmıştı. Sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan çetenin lideri olduğu iddia edilen Orhan Aykut ile yardımcısı Salih Aydar tutuklanmış, 8 kişi serbest bırakılmıştı. Albay Şenol Boyun 'çete üyesi olduğu' iddiasıyla tutuklanmıştı. Nöbetçi mahkemenin itirazı üzerine üst mahkemece Zakir S. hakkında yakalama emri çıkartılmıştı. Zanlının bu süre içinde adamlarına kendisi için sahte pasaport ayarlamaları ve avukat kimliğiyle Yunanistan'a kaçmayı planladığı öğrenildi.

        Zaman

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ