Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ile görüştü

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Gül ile görüştükten sonra Halkalı'daki terör saldırısında yaralananları ziyaret etti, ardından öncek gün vefat eden İlhan Selçuk Cumhuriyet Gazetesi'ne taziye ziyaretinde bulundu.

        SERKAN AKKOÇ - ÖZNER BERBER / AHT

        İstanbul'da Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde basına kapalı yapılan 1 saat 15 dakikalık görüşmeden sonra bir açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmenin yararlı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, son yaşanan terör olaylarıyla ilgili olarak bazı bilgiler verdiğini ve bazı önerilerini anlattığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanına, izlenen politikalar ve istihbarat konusundaki endişelerimi ifade ettim. İzlenen ekonomik politikalarını teröre zemin hazırladığını ve bu konudaki endişelerimi izah ettim. Hükümetin terör olayına yaklaşım tarzına yönelik eleştirilerim oldu" dedi.

        Cumhurbaşkanı Gül'e, hükümetin devlet kurumlarına doğrudan hedef alarak yaptığı eleştirilerin doğru olmadığını aktardığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanının bu konuda hükümeti uyarması gerektiğini ifade ettim. Çünkü özellikle yargıya yönelik yapılan haksız eleştirilerin demokrasinin geleceği açısından sorunlar yaratabileceğini aktardım" diye konuştu.

        "Günlük politikalarla terörün önlenemeyeceği açık" diyen Kılıçdaroğlu, Bu konuda terörü önlemede askeri ve güvenlik önlemler yanında ekonomik, sosyal, kültürel, psikolojik önlemlerin alınması lazım. Eğer biz bütün önlemleri eş zamanlı alırsak terörle mücadelede daha etkin sonuçlar elde edebiliriz" dedi.

        Özellikle istihbarat eksikliği yönündeki eksikliklerden kaynaklanan endişeyi Gül'e aktardığını belirten Kılıçdaroğlu, parçalı istihbaratı tek çatıda toplamak için kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın, beklenen sonucu doğurmayacağını ifade etti.

        Kılıçdaroğlu, Küçükçekmece'de askeri personeli taşıyan otobüse yapılan terör saldırısıyla ilgili olarak, "İstihbaratın bunu yakalayamaması yönündeki endişelerimi Sayın Cumhurbaşkanı'na ifade ettim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ