Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çetin Doğan Siyami Ersek'e sevk edildi

        Adli Tıp Kurumu'ndan İstanbul Üniversetisi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen ve burada "Yüksek tansiyon" teşhisi konan E. Org. Çetin Doğan'ın, yapılan sağlık kontrolünün ardından Siyami Ersek Hastanesi'ne sevkine karar verildi. Konuya ilişkin açıklama yapan avukatı Hüseyin Ersöz, "Kendisi zaten teslim olmak için yola çıkmıştı ancak Bodrum Havalimanı'nda bir polisin tanıması ve GBT'ye sokmasının ardından yaşadığı stresle tansiyonu yükseldi. Göğüs ağrısının yanısıra tansiyonu 19-13'e çıktı. İsteğimiz üzerine profesör tarafından kontrolleri incelendi ve Siyami Ersek'e sevkine karar verildi" dedi.

        AHT

        ''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin olarak açılan davada hakkında yakalama emri çıkarılan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Bodrum'da kaldığı villasından eşi Nilgül Doğan, arkadaşı Sedat Batu ve gazeteci Güneş Gürsel ile arkadaşı Hamit Tatari'nin Bodrum'daki evine gitti. Doğan ve beraberindekiler burada yaklaşık yarım saat kaldıktan sonra, özel otomobiliyle eskort eşliğinde İstanbul'a gitmek üzere Bodrum-Milas Havalimanı'na hareket etti. Doğan'ın bulunduğu otomobilin arkasından, Hamit Tatari'nin evindeki görevliler tarafından begonvil ve yasemin çiçekleri döküldü.

        EMEKLİ OLDUĞUMU SANIYORDUM MEĞERSE OLAMAMIŞIM

        Çetin Doğan, yaptığı açıklamada havalimanına gitmeden önce dostlarına uğradığını ve ''Allahaısmarladık'' dediğini söyledi. Doğan, ''Olayları biliyorsunuz. Bodrum'da kaldık ve nihayet tekrar göreve çağırdılar. Görevimizin başına gidiyoruz. Ben 2003 yılında emekli olduğumu sanıyordum, meğerse emekli olamamışım, hala görev başındayım. Görevimin başına gidiyorum şimdi'' diye konuştu. Eşi Nilgül Doğan ise ''Herkes geçmiş olsun diyor, bu kaçıncı geçmiş olsun diye merak ediyorum. İnşallah geçecek'' dedi.

        HAVAALANINDA GÖZALTINA ALINDI

        Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Bodrum-Milas Havaalanı'nda gözaltına alınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ