Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP'li Belediye Başkanı 'evet' diyecek

        Aksaray'ın Eskil ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Niyazi Alçay, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda 'evet' oyu kullanacağını söyledi.

        Partilerin kendisi için önemli olmadığını ve siyasetin halk için yapılması gerektiğini ifade eden Alçay, "Referandumla ilgili uzun süredir nabız yokluyorum. Seçmenlerimden böyle bir talep geldi, ben de seçmenlerimin sesine kulak verdim. Evet kararı MHP'ye karşı almış olduğum bir karar değil. Halka rağmen siyaset olmaz" dedi.

        ATILAN ADIMLAR CESARET VERİCİ

        Türkiye'de mutlu bir azınlığın varlığından ve bu insanların istediklerini yaptırdıklarından bahseden Başkan Alçay, atılan adımların son derece cesaret verici olduğunun altını çizdi. Referandumdan 'evet' çıkmasının ülkeye çok şey kazandıracağını belirten Belediye Başkanı Alçay, "Anayasa Mahkemesi her türlü kararı bozabiliyor, bu da demokrasiye darbe vuruyor. Anayasa değişikliklerini ben baştan beri takip ediyorum. Bu milletin hayrına olan bir değişiklikti ve çoktan olması gerekiyordu. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında millet iradesinin her zaman hakim olması gerektiği düşüncesi ile ben bu referandumda Anayasa'ya 'evet' diyorum. Mensubu bulunduğum partimin düşüncesi bu anlamda beni bağlamıyor" şeklinde konuştu.

        MHP'den resmi tepki gelmemiş

        MHP'den resmi bir tepki gelmediğini ifade eden Alçay, kendisini, bazı partililerin telefonla arayarak tepki gösterdiğinin altını çizdi. Belediye Başkanı Niyazi Alçay, "Siyaseti halk için yapmayacağız da ne için yapacağız. Benim MHP'den ihraç edilmem ya da istifa etmem kararımı değiştirmeyecek. Ben siyaseti halk için yapıyorum" ifadelerini kullandı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ