Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Evet'ci MHP'li Belediye Başkanı istifa etti

        Aksaray'ın Eskil ilçe belediyesinin MHP'li Başkanı Niyazi Alçay, dün halk oylamasında tercihinin "evet" olacağını açıklamasının ardından partisinden istifa etti.

        Aksaray'ın Eskil ilçe belediyesinin MHP'li Başkanı Niyazi Alçay, 12 Eylülde yapılacak halk oylamasına ilişkin görüşlerini MHP İl Başkanı'na aktardığını, istifa dilekçesini de partiye faks çekerek ilettiğini söyledi.

        Kişisel ve bireysel çıkarların ülke çıkarlarının gerisine düşmemesi gerektiğini ifade eden Alçay, halk oylamasında millet iradesinin artık bu ülkede hakim olacağı, dolayısıyla ülkedeki mutlu azınlık iradesinin ortadan kalkacağı kanaatinin kendisinde oluştuğunu söyledi.

        Alçay, şöyle konuştu: "Mensubu bulunduğum partimin düşüncesi bu anlamda beni bağlamıyor. Ben partimin şu anki görüşü ile farklı noktalarda olmak zorundayım. Çünkü hayata bir defa geldik. Bu hayatı tekrar bir daha yaşama şansımız yok. Ondan dolayı biz kendi çıkarlarımızın değil, siyasal çıkarlarımızın da değil, ülkemizin çıkarlarının çok daha önde olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü halk oylaması partilerin değil milletin meselesidir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ