Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bomba iddia!

        Türkiye Komünist Partisi referandumla ilgili çok çarpıcı bir bir iddiada bulundu. “İstanbul’da skandal: Polisin “referandumu” başlıklı açıklamada bazı polislerin mükerrer oy kullandığı ileri sürüldü. TKP’nin sandık müşahhitleri tarafından tespit edildiği bildirilen mükerrer oy kullanımlarıyla ilgili yasal başvurularda bulunulduğu da belirtildi.

        Açıklamda “Tespit ettiğimiz usulsüzlüklerin başında organize bir şekilde, görevli polislerin birden çok seçim sandığında oy kullanması olmuştur. Neredeyse İstanbul’un bütün ilçelerinde karşılaştığımız bu tablo seçime büyük bir gölge düşürmüştür. Tarafsız kalması gereken ve görevi güvenliği sağlamak olan polis teşkilatının organize bir şekilde birden fazla sandıkta “görevli kağıtlarını” göstererek oy kullanmaları büyük bir skandaldır.

        Türkiye Komünist Partisi’nin görevlendirdiği Sandık Müşahitleri tarafından tespit edilen durum bu usulsüzlükler ilgili sandık kurullarına ve ilçe seçim kurullarına bildirilmiştir. Aynı zamanda partimiz bu duruma dair yarın savcılıklara suç duyurusunda bulunacaktır” denildi. Açıklamada mükerrer oy kullandığı iddia edilen çok sayıda polisin isimleri ve oy kullandıkları sandıklar da yer aldı.

        Mükerrer oy kullanan 5 kişi tespit edildi

        Aydın’da mükerrer oy kullanan 5 kişinin tespit edildiği açıklandı. CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, Aydın Merkez Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda, 1292 numaralı sandıkta 1, 1294 numaralı sandıkta ise 4 kişinin mükerrer oy kullandığını söyledi. Bu kişilerin sandık görevlileri tarafından tespit edildiğini ifade eden Altıntaş, emniyet yetkililerine bilgi verildiğini kaydetti. Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt da olayı doğrulayarak, konuyla ilgili gerekli soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ