Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "İlkokulda türban ahmakça"

        “Türban” randevusunda CHP’lilerin “İlkokula da girer mi” sorusuna verdiği, “10 yıl sonra ne olacağını bilemeyiz” yanıtıyla tartışma yaratan AK Partili Canikli, “Biz yönetimde olduğumuz sürece gündemde olmayacak” dedi. AK Partili Kuzu ise türbanla ilkokula gidilmesine “Ahmakça” tepkisi verdi

        Saliha ÇOLAK / ANKARA

        AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli Türkiye’nin gündemine oturan “İlköğretimde türban” yanıtının ardından dün HABERTÜRK’e CHP ile yapılan toplantının ayrıntılarını açıkladı. Canikli, “20 yıl sonra ülkedeki vergi politikaları ne olacak? Bunu kimse söyleyebilir mi? Kimse bu konuda bir garanti veremez. Aynı şey. Arada bir fark yok. Bu tür bir garanti demokrasinin yapısına terstir. Biz ancak kendi yönetimimizle ilgili konuşabiliriz. Biz yönetimde olduğumuz sürece, kamusal alan ve ilkokullarda böyle bir sorun olmayacak” dedi.

        ‘İPE UN SERİYORLAR’

        TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da ilkokula türbanla gidilmesini “Ahmakça” diye niteledi ve şöyle konuştu: “İpe un seriyorlar. Kamusal alan, ilkokul nereden çıktı? Bizim böyle bir hedefimiz yok. Üniversitelerde fiilen başlayan bir süreç devam ediyor. Kamu kurumlarının, ilköğretim ve ortaöğretimin kılık kıyafet kuralları belli. Üniversitelerde sorun vardı. Birdenbire birileri tam bu süreçte ilkokula başörtülü çocuk gönderiyor. Bu provokasyondur. Ahmakça davranışlardır. Kamusal alan ise hukukta olmayan bir tabir. Cezaevine girecek kadına ‘başındakini çıkar’ dersen, çıkarmazsa, ‘evine git’ mi diyeceksin.”

        İLKÖĞRETİMDE TÜRBAN SORUNU DERİNLEŞİYOR

        Beycan ÜÇKARDEŞ-Yusuf KILIÇ-Ahmet YUKUŞ-Zafer SAMANCI / AHT

        Üniversitede türban tartışmaları sürerken ilköğretim okullarında 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında patlak veren türban sorunu da genişleyerek sürüyor. Mersin' de önceki gün 8. sınıfında okuduğu Sakarya İO’ya türbanla alınmayan Maşallah Gül dün de törenin ardından okul dışına çıkarıldı. Gaziantep’te de Şehit Cengiz Topel İO’ya alınmayan türbanlı Münevver ve Merve Parmaksız kardeşler ile Adana’da Kanuni İ.O. öğrencisi Tuba Yosunkaya dün okula gitmedi. Mersin Tarsus’ta Doktor Bekir Kolukırık İ.O. öğrencisi Büşra Uzunselli okula alınmadı. Konya’da Yusuf İzzettin Horasanlı İ.O., 7. sınıf öğrencisi Zeynep Ödemiş derslerine türbanla girerken Şırnak’ta, Hürriyet İO’da uyarılara rağmen derslere türbanla girmekte ısrar eden Zeynep ile Fatma Üzen’in farklı okullara nakline karar verildi.

        Bir grup medyaya göre ‘provokasyon’

        AK Parti ilköğretimdeki türban taleplerini “Provokasyon” olarak niteleyince bir grup gazete çocukların aile bağlantılarını haber yaptı:

        SABAH: Mersin’de Maşallah’ın babası Hasan G.’nin Hizbullah üyeliğinden 6 yıl hapis yattığı ortaya çıktı.

        STAR: Adana ve Mersin’de başörtüsüyle derse girmek isteyen öğrencilerin ailelerinin Hizbullah bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

        ZAMAN: Başörtüsünde bildik senaryo.

        YENİ ŞAFAK: “Tuzak kokusu” manşetli haberde, “Olayların arkasında Mustazaflar Derneği’nin olduğu, çocuklarını başörtüsü ile okula gönderen babaların dernek üyesi olduğu iddia edildi” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ