Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ergenekon, Levent Ersöz'e gözdağı için tetikçi yollamış

        Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü hastanede ateş açan Erhan Keskin'in eylemi, Ersöz'e suikast amacıyla gerçekleştirdiği belirtildi.

        Suçlamayı önce kabul etmeyen sanık Keskin'in daha sonra itiraflar da bulunduğu ortaya çıktı. Keskin, Ersöz'ün konuşmaması için mesaj vermek amacıyla Sedat Dinçer adlı askerin yönlendirmesiyle hastaneye gittiğini anlattı.

        Savcı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan iddianamede "Açık kaynaklara düşen ses kayıtlarında örgütü deşifre edeceğinden bahsettiği ve bunun da Ergenekon silahlı terör örgütü içerisinde ciddi rahatsızlıklara neden olduğu şüphelinin bu eylemi gerçekleştirmesinden anlaşılmaktadır." denildi. İnternete düşen ve Ersöz'e ait olduğu belirtilen ses kaydında, 'Ben ışığı göremezsem onlara da göstermem' ifadeleri yer almıştı.

        Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Servisi'nde silahla ateş edilmesi olayı ile ilgili iddianamede örgütün Ersöz'den rahatsız olduğu anlatıldı. Savcı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan iddianamenin 'Delillerin ve hukuki durumun değerlendirilmesi' başlıklı bölümünde şüpheli Erhan Keskin'in emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün susturulması için örgüt tarafından verilmiş emri yerine getirmek amacıyla 8-10 gün hastane içerisinde ve çevresinde keşif yaptığı kaydedildi. Ersöz'le bir husumeti bulunmayan Keskin'in çelişkili ifadeler vererek gerçek amacını gizlemeye çalıştığı belirtildi.

        Keskin'in eylemi Ergenekon terör örgütü adına yaptığı ve Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olduğu ifade edilen iddianamede, "Levent Ersöz'ün açık kaynaklara düşen ses kayıtlarında örgütü deşifre edeceğinden bahsettiği ve bunun da Ergenekon silahlı terör örgütü içerisinde ciddi rahatsızlıklara neden olduğu, şüphelinin bu eylemi gerçekleştirmesinden anlaşılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

        İddianamede, Keskin'in kendisini fark eden güvenlik görevlilerine ateş ettiği belirtildi.

        Ersöz'ün müşteki olarak yer aldığı iddianamede şüpheli Erhan Keskin, savcılık ifadesinde önce suçlamaları reddetti. Hastaneye Sedat Dinçer adlı astsubaydan alacağını istemek amacıyla gittiğini savunan Keskin daha sonra asıl amacını anlatıyor.

        Keskin, "Ben otogarda yazıhanede otururken yanıma Sedat'ın kullandığını düşündüğüm biri geldi. Kısa bir sohbetten sonra bana, 'Sen Sedat'ı tanırmışsın. Güvenilir adammışsın" diyerek Ersöz'ün bulunduğu hastaneye gitmesini istediğini anlattı. Parasının olmadığını söylemesi üzerine bu şahsın, 'sen işini yap para seni bulur' dediğini ifade eden Keskin, "Sedat'ın adamından bu talimatı aldıktan sonra hastaneye gittim, beklemeye başladım" dedi.

        Tecrübesi ile amacımın ne olduğunu hemen anladığını belirten Keskin, amacın orada silahlı bekleyerek görevliler tarafından fark edilmesi ve problem yaşanması olduğunu söyledi. Bunun sonucunda da kamuoyuna Ergenekon terör örgütü tarafından Ersöz'ün konuşmaması için mesajın verilmesi olduğunu anlatan Keskin, neticenin de böyle olduğunu kaydetti. Sedat Dinçer'in kilit adam olduğunu iddia eden Keskin, Şener Eruygur ile de ilişkili olduğunu öne sürdüğü Dinçer'in dinlenmesi durumunda çok şeyin anlaşılacağını söyledi.

        Hakkında bu soruşturma kapsamında takipsizlik kararı verilen Astsubay Sedat Dinçer'in kendisini Diyarbakır'a götürdüğünü de anlatan Keskin, Ermenice kursa gönderdiklerini daha sonra da Erivan, Bakü ve Karabağ'a giderek bilgi topladıklarını söyledi.

        'İYİ ÇOCUKLARIN' TEMİZÖZ'ÜN ADAMI OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

        İfadesinde değişik iddialar ileri süren Keskin, Şemdinli'de kitabevinin bombalanmasında adları geçen ve eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın 'tanırım iyi çocuktur' dediği astsubay Ali Kaya ile Özcan İldeniz hakkında da iddialarda bulundu.

        Keskin, "Diyarbakır'dayken Yenikapı Mahallesi Morpetyus Keldani Kilisesi ile oradaki camii arasında bulunan boşlukta Ali Kaya ve Özcan İldeniz üniformasız geziyordu. Mahalleliler, 'Yüzbaşı Cemal Temizöz'ün ekibi burada dolaşıyor' sözlerini duydum. Onlara, 'Dikkatli olun' dedim. Ali Kaya ve Özcan İldeniz sürekli hareket halindeydiler. PTT'ye ait ankesörlü telefondan konuşuyorlardı. Özcan bir ara Ali'ye 'Gel gel bize gel dediler' diye seslendiğini duydum. Akrep olarak bilinen askeri araçtan büyük bir çuval indirdiklerini gördüm. Köprünün karşısındaki trafonun yanına götürüp Çarıklı köyü kenarında kazı yapıyorlardı. Sedat Dinçer bana, 'kesin bir şeyler gömdüler. Ama ne bilmiyorum' dedi'' iddialarında bulundu.

        Ali Kaya ve Özcan İldeniz'i ertesi gün takip ettiklerini anlatan Keskin, akrep aracının tekrar yanına gelerek araçtan bir çuval indirildiğini ifade etti. Keskin, "Kürek ile 5-10 dakikada o çuvalı gömdüler. Onlar ayrıldıktan sonra gömü yerine baktık, toprağın şeklinden oraya bir şeyler gömüldüğünü anladık. Sedat'ın yanına gittik. Sedat, bize 'sizin yüzünüzden başıma bela gelecek. Bu kişiler Cemal Temizöz'ün adamı.' dedi." diye konuştu.

        Keskin, Sedat'ın kendisine Ermenistan ve Karabağ'da çalışmalar yaptıklarını söylediğini, ne gibi çalışmalar diye sorduğumda ''Sen her şeyi bilmek zorunda değilsin. Benim arkamda Hasan Iğsız ve Altay Tokat paşa var.'' diye beni terslediğini öne sürdü.

        Vefat eden ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın cenazesiyle ilgili ilginç iddialarda bulunan Keskin, ''Sedat Dinçer ile Esenler otogarında bulunan bir yazıhanede sık sık buluşuyorduk. Sedat, Türkan Saylan'ın cenazesine katılmamı ve Sedat'ın kullandığını tahmin ettiğim bir adamın adını verdi. Herhangi bir provokasyonu önlemek için cenazeye gittim. 2 adet silahla cenazeye katıldım. Cenazeye gittiğimde yanıma Kemal Kerinçsiz'in katibi olan bir bayan geldi. Bana, Kemal Kerinçsiz, Arif Doğan ve Fikri Karadağ'ın yakınlarının burada olduğunu ve arkalarından yürümemi istedi.

        Eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın ile Susurluk hükümlüsü Oğuz Yorulmaz'ın kardeşinin konuşmalarına şahit olduğunu belirten Keskin, ikilinin intihar ettiği belirtilen Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın cenazesinde Ergenekon terör örgütünün suikast yapacağı isimleri konuştuklarını öne sürdü.

        Oktay'ın Malatya Hekimhan ilçesindeki cenazesine katıldığı sırada cami avlusunda şahit olduğu olayı savcıya anlatan Keskin, "Cenazede bulunduğum sırada hemen yanı başımda duran Eski Özel Harekatçı ve Susurluk davasının mahkumu Ayhan Çarkın ile Oğuz Yorulmaz'ın kardeşi Yavuz Yorulmaz'ın konuşmalarına kulak verdim. Ayhan Çarkın, Yavuz'a 'İbo'yla Veli içeride ama bugünlerde güzel ses getirecek işler yapacaklar' dedi. Çarkın, bu şahısların Susurluk'ta kendilerine sahip çıkmadıklarını ve bu kişilerle işinin olmadığını da söyledi.

        Yavuz da 'O zaman bunlar birilerini indirecekler' dedi. Ayhan Çarkın bu kişilerin kimler olabileceğini anlatmaya başladı. Yavuz kimler olduğunu sorunca Ayhan tek tek isimleri saymaya başladı. Süryani Metropoliti Yusuf Çetin, Bartholomeos, Mesrof Mutafyan'ın yardımcısı Aram Ateşyan, Sivas'ta bulunan Minas Durmaz'ın isimlerini saydı. Sonra Diyarbakır'da açılıma destek veren Kutbettin Arzu, Abdullah İşten, Cuma İşten ve Sezgin Tanrıkulu'nu da saydı. MİT'ten de Cevat Öneş'in çok konuştuğunu, onun hedef olabileceğini söyledi. Hatta konuşmalar sırasında Ayhan Çarkın 'Pimaşlara kerizler sahip çıkamamışlar' dedi. Pimaşlardan kasıt da lav silahlarıydı." dedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ