Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sözleşmesi feshedilen erbaşlara müjde

        19 Haziran 2010'da kabul edilen, 30 Haziran 2010 tarihli ve 27627 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve yaş sınırı nedeniyle sözleşmesi feshedilen uzman erbaşlara istihdam imkanı getiren yasanın yönetmeliği hazırlandı.

        AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Hükumetimizin yapmış olduğu düzenleme ile yaş sınırı nedeniyle emekli aylığına hak kazanamadan ilişkileri kesilen ve uzun zamandır beklenti içinde olan uzman erbaşlara bir müjde niteliğindedir" dedi.

        15 Mart 1986 tarihinde yürürlüğe giren kanunda uzman erbaşların 30 yaşına kadar istihdamının öngörüldüğünü belirten Erdoğan, daha sonra uzman erbaşların yaş sınırı, 16 Eylül 1991 tarihli 460 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 45'e çekildiğini, 45 yaşında ilişkilerinin kesilmesinden dolayı büyük çoğunluğu, emekli aylığına hak kazanamayarak büyük sıkıntı çektiklerini ifade etti.

        31 Aralık tarihine kadar mağdur olan ve olacaklar için nerede istihdam edileceğini de açıklayan Erdoğan, şöyle konuştu: "Yaş sınırı nedeniyle, yeni çıkan kanunda belirtilen süreler içerisinde sözleşmesi feshedilenler ile 31 Aralık 2010 tarihine kadar ayrılacak olanlar, öncelikli olarak Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı kadrolarında, talep edilmesi durumunda ise Genel Kurmay Başkanlığı kadrolarında da istihdam edilecektir. 01 Kasım 2010 tarihi itibarıyla, yaş sınırı nedeniyle sözleşmesi feshedilen ve 31 Aralık 2010 tarihi itibarıyla da sözleşmesi feshedilecek olan toplam 421 personel, halen Milli Savunma Bakanlığına müracaatta bulunmuştur."

        Müracaat edenleri atamaları, 23 Aralık 2010 tarihinde Milli Savunma Bakanlığından teşkil edilen bir komisyon huzurunda yapılacağını ifade eden Erdoğan, böylece yaş sınırı nedeniyle sözleşmeleri feshedilen uzman erbaşların mağduriyetlerinin giderilmiş olacağını söyledi.

        Toplumun her kesiminden insanların mağduriyetlerini bitirmeye çalıştıklarını kaydederek, konuşmasını şöyle bitirdi: "AK Parti Hükumeti olarak, araştırarak, inceleyerek ve toplumun her kesimine kulak vererek eksik ve aksak gördüğümüz, ihtiyaca cevap vermeyen mevzuatlarda gerekli düzenlemeler, yenilikler yaparak daha işlevli ve daha faydalı hale getirmekteyiz. Bundan böyle de insanlarımızın faydasına olan çalışmaları yapmaya devam edeceğiz."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ