Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Kendimi tutuyorum çünkü..."

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarına ilişkin olarak, "Bir şey söylersem taraf olurum. Kayseri'yi en iyi bilenlerden birisiyim. Özhaseki'yi de zaten iyi tanıyanlardan birisiyim. Her şey şeffaf zaten. Kayseri örnek bir şehir. Siyasetçi olsam çok şey söylerim ama kendimi tutayım" dedi.

        "Her şey şeffaf zaten"

        Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen 'Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri' töreninin ardından verilen resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialar ve sonrasında yaşanan gelişmelerin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Bir şey söylersem taraf olurum. Kayseri'yi en iyi bilenlerden birisiyim. Özhaseki'yi de zaten iyi tanıyanlardan birisiyim. Her şey şeffaf zaten. Kayseri örnek bir şehir. Siyasetçi olsam çok şey söylerim ama kendimi tutayım" dedi.

        "Üniversiteler ifade özgürlüğünün yeridir"

        Siyasilere yönelik 'yumurta' protestosuna ve yaşanan tartışmalara ilişkin bir soru üzerine Gül, "Üniversiteler ifade özgürlüğünün bir yeridir. Ama eylem özgürlüğünün yeri değildir" diye konuştu.

        "Mecliste Türkçe konuşulur"

        Gül, TBMM'deki Kürtçe konuşma tartışmalarına ilişkin soruya ise, "Kanunlar, Anayasa belli. Mecliste Türkçe konuşulur. Kitapta, tiyatroda, Kürtçe olur" karşılığını verdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ