Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP Olağanüstü Kurultayı bugün

        Saliha ÇOLAK / ANKARA

        Partisinin il başkanları ile Ankara’da bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, örgütten “blok liste” konusunda tam destek aldı. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun doğum günü olduğu hatırlanınca liderlerini alkış yağmuruna tutan il başkanları, “Genel başkanımızın doğum günü hediyesini kurultayda vereceğiz” diye konuştu.

        CHP 15. Olağanüstü Kurultayı, ‘çarşaf-blok liste’ tartışmalarının ardından bugün Ankara Arena’da toplanıyor. Deniz Baykal’ın “çarşaf liste” önerisine destek bulamaması, kurultaya yönelik kavga beklentisini gündemden kaldırdı. Kılıçdaroğlu dün il başkanlarından da “blok liste” konusunda tam destek aldı. Kurultaya onur konuğu olarak çağrılan Rahşan Ecevit ise “Karaoğlan” lakabını doldurabilecek güçte ve kararlılıkta olduğunu belirterek Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

        Kurultaya SHP Lideri merhum Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü ile İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker’in de katılması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, dün evinden çıkarken gazetecilerin soruları üzerine, “Güzel bir kurultay olacak” açıklamasını yaptı. Genel merkezde il başkanlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada iktidara talip bir parti olarak kurultaya gittiklerini vurgularken, partinin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

        CHP Lideri “Biz toplumun önderi, aydınlık yüzü olmak durumundayız. Çok çalışacağız. Sizlere bunun için büyük sorumluluk düşüyor. Gençleri verimli kullanın” dedi ve parti içi kavga görüntüsünün partiye zarar vereceğini belirterek, hemen seçim çalışmasına başlamalarını istedi.

        SAKIN BIRAKMA

        Toplantıda konuşan il başkanları blok liste için Kılıçdaroğlu’na tam destek verdi. “Çarşaf liste” diyen çıkmadı. Kendi illerinden delege dışında, “sokağın da” mesajını getirdiklerini vurgulayan bazı il başkanları da “Gidin Kılıçdaroğlu’nun önünü açın” denildiğini aktardı. Bir il başkanının “Oyları yükseltemezsem, giderim” sözlerini hatırlatarak “Sakın bırakmayın. Bizim size ihtiyacımız var” dediği CHP Lideri “Sözümün arkasındayım” yanıtını verdi.

        ANKET YAPTIRDI

        Kılıçdaroğlu CHP’de ilk kez parti meclisi seçimi öncesi bir ‘taban yoklaması’ anketi yaptırdı. İl başkanlarına, “Parti meclisinde kimi görmek istersiniz?” diye soruldu, sıralama yapmaları istendi. Formlar Kılıçdaroğlu’na verildi. Toplantı sona ererken 17 Aralık 1948 doğumlu olan Kılıçdaroğlu’nun 62. yaş günü olduğu anımsatılınca il başkanlarından alkış geldi. İl başkanlarının “Genel başkanımızın doğum günü hediyesini yarın kurultayda vereceğiz” ifadesi dikkat çekti.

        KULİSLERDE DOLAŞAN OLASI ADAYLAR

        PARTİ meclisi seçimine Kılıçdaroğlu’nun hazırlayacağı blok liste ile gidilecek. Bu nedenle bin 242 delegenin onayına sunulacak listeye gireceklerin seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 80 kişilik PM için bilim kurulu kontenjanından 18 aday gösterilirken, bunların en çok oy alan 12’si parti meclisine girecek. 68 kişi de blok listeden PM’ye girecek. İl başkanlarına yaptırdığı anketten çıkan isimleri de değerlendirmeye alması beklenen Kılıçdaroğlu’nun blok listesine girmesi beklenen olası isimlerden bazıları şöyle:

        Mustafa Özyürek, Hakkı Suha Okay, Haluk Koç, Atilla Emek, Yaşar Ağyüz, Oğuz Oyan, Ali Arslan, Bihlun Tamaylıgil, Faik Öztrak, Atilla Kart, Durdu Özbolat, Ali İhsan Köktürk, Orhan Ziya Diren, Hüseyin Ünsal, Hulusi Güvel, Rasim Çakır, Bülent Baratalı, Akif Hamzaçebi, Mehmet Ali Susam, Süheyl Batum, Sencer Ayata, Hurşit Güneş, Alaattin Yüksel, İzzet Çetin, Didem Engin, Melda Okur, Umut Oran, Markus Ürek, Necdet Pamir, Muhammet Çakmak, Gülsün Bilgehan, Nihat Matkap, Enver Ayseven, Gökhan Günaydın, Sedat Doğan, Sedat Ağbaba, Volkan Canalioğlu, Nejat Gencen, Çetin Bilgir, Emrehan Halıcı, Turan İçli, Hüseyin Pazarcı, Eşber Yağmurdereli, Uğur Ziyal, Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Sena Kaleli, Sema Sezer, Nurten Özdağ, Ali Öztunç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ