Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kahramanmaraş'ta grupları polis ayırdı

        Kahramanmaraş olaylarının 32. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programında olaylar çıktı. Programa tepki gösteren grubu polis, biber gazı ve sis bombası kullanarak dağıtmaya çalıştı.

        Avrupa'dan ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 5 bin Alevi vatandaş saat 10.00'dan itibaren Hafız Ali Efendi meydanında toplandı. Çevre illerden gelen kuvvetlerinde görev aldığı programda, olaylarda ölen vatandaşların resimlerini taşıyan grup sloganlar atıp olayları gerçekleştirenlerin cezalandırılmasını istedi.

        Anma programında Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'ın konuşması esnasında bir grup ülkücü genç programın yapıldığı alana girmeye çalıştı. Güvenlik kordonu oluşturan çevik kuvvet polisi öfkeli grubu dağıtmaya çalıştı. Tekbirler getirip sloganlar atan grup daha sonra ara sokaklardan alana girmeye çalıştı. Yol kenarındaki taşlardan ve sopalardan toplayan grubu polis biber gazı ve ses bombaları ile dağıtmaya çalışırken, bazı göstericiler gözaltına alındı.

        Tekrar Trabzon Bulvarı üzerine çıkan grubu MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ve Merkez İlçe Başkanı Mesut Tosun sakinleştirmeye çalıştı. Bu kez Valilik önünde toplanan grup İstiklal Marşı okudu. Polis panzeri üzerine çıkan Bastırmacı, megafonla yaptığı konuşmada, "Arkadaşlar anma programını gerçekleştirenler dağıldı. Lütfen sizde dağılın" dedi. Göstericiler daha sonra tekrar Hafız Ali Efendi Meydanı'na yürüdü. Gerginlikler devam ederken, polis güvenlik tedbirlerini devam ettiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ