Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Gereken yapılacak"

        Davut AKTAŞ / SAMSUN (AHT)

        İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son dönemlerde Doğu ve Güneydoğu'da bazı belediyelerde Türkçe'nin yanında Kürtçe tabela asılması konusunda "Kürtçe tabela konusunda görüşümüz kesindir. Bizim resmi dilimiz Türkçe'dir. Resmi kurumlar için bu geçerlidir. Orada burada yanlış şeyler yapılıyor. Onlarla ilgili gerekenler takip ediliyor. Bir yanlışlık varsa gereken yapılacaktır" dedi.

        İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Samsun'da Valiliği ziyaret etti. Atalay, Türkçe'nin yanında Kürtçe tabela asmaları konusunda, bir işlem yapılıp yapılmayacağı yönündeki soru üzerine, "Biz, huzurun sağlanması için gereken neyse yapıyoruz. Demokratikleşme sürecini sabote edici gelişmeler zaman zaman oluyor. Terörün bitmesini istemeyenler zaman zaman çıkıyor. Biz büyük bir ülkeyiz. Ülkemizin gelecekte mutlu olacağını ve iyi olacağın biliyoruz. Kürtçe tabela konusunda görüşümüz kesindir. Bizim resmi dilimiz Türkçedir. Cumhurbaşkanımız da Diyarbakır'da ifade etti. Resmi kurumlar için bu geçerlidir. Orada burada yanlış şeyler yapılıyor. Onlarla ilgili gerekenler takip ediliyor. Bir yanlışlık varsa gereken yapılacaktır" dedi.

        Atalay, "Üniversitedeki eylemler demokratik açılımı engellemek için midir?" şeklindeki soru üzerine Bakan Atalay, şunları kaydetti:

        "Biz ciddi şekilde bunları hep irdeledik, hep irdeliyoruz. Tabii başından beri yürüyen demokratikleşme süreci, genel manada milli birlik, kardeşlik projemizi sabote etmek için pek çok gelişmeler var, son günlerdeki tartışmalar da bunun içinde değerlendirilebilir. Huzurun sağlanmasını istemeyen, terörün bitmesini istemeyen, bunlardan nemalanan daima olmuştur, olabilir. Hamdolsun biz büyük bir ülkeyiz, yani vatandaşlarımızı olumsuz kılacak hiçbir şey yok. Ama bizim daha mutlu olacağımız şekilde olaylar gelişiyor. Türkiye geleceği çok iyi bir ülke, yeni yıla girerken vatandaşlarımız mutlu bir bekleyiş içinde olsunlar."

        "İŞKENCE YAPAN İÇİMİZDE BARINAMAZ"

        Samsun'da asayiş, trafik ve güvenlik olaylarında caydırıcı etki oluşturabilmek amacıyla devreye konulan Kent Güvenlik Yönetim Merkezi ve MOBESE Sistemi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katıldığı bir törenle hizmete girdi. Bakan Atalay açılışta, 'demokratikleşme ve özgürlükler' konusunda teşkilatına mesajlar verdi. Türkiye'nin geçmişte işkencelerle anılan bir ülke olduğunu söyleyen Atalay, "Görevimiz vatandaşa meşakkat etmek değil, özgürce yaşamasını sağlamaktır. Bugün hiçbir polisimiz vatandaşa işkence yapamaz, kötü muamelede bulunamaz. Bizim görevimiz vatandaşa meşakkat etmek değil, vatandaşın özgürce yaşamasını sağlamaktır. Bütün özgürlüklerini sonuna kadar rahatça kullanmasının garantisi olmaktır" diye konuştu.

        Polisin görevinin cezalandırmak olmadığını, olay olduğunda zanlıyı yakalamak ve adliyeye teslim etmekle görevli olduğunu vurgulayan Atalay, "Cezalandırmak adliyenin görevidir, yargının görevidir. Hukuka uyacaktır, hem güvenliği sağlayacağız, hem de hukuka uyacağız" dedi.

        Daha sonra MOBESE sisteminin açılışı yapıldı. Bakan Atalay ve Bakan Demir açılışın ardından sistemle ilgili incelemelerde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ