Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Bir takım militan polisler..."

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Ereğli Belediye Başkanlığına polis tarafından düzenlenen operasyonla ilgili, ''Emniyetin içine yerleşmiş bazı ahlaksız bir takım militan polisler bu zamanlamayı mı ayarlıyorlar acaba?'' dedi.

        Konya'nın Ereğli ilçesine gelen Bal, burada Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'yu makamında ziyaret etti. Bal, ziyarette, yaklaşık dört ay önce polis tarafından Ereğli Belediye Başkanlığına operasyon düzenlendiğini anımsattı.

        AK Parti'nin, kanunları dikkate almadan, muhalefet partilerinin seçilmiş kişilerini halkın gözünde şüpheli bir şahsiyet olarak göstermek için devlet yetkililerini suistimal ettiğini ileri süren Bal, ''Emniyetin içine yerleşmiş bazı ahlaksız bir takım militan polisler bu zamanlamayı mı ayarlıyorlar acaba? Eğer böyle bir olaya girişirlerse, hem İçişleri Bakanı'nın hem Başbakan'ın, hem bu cihanda hem öbür cihanda iki elimiz yakalarında olacaktır. Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır'' dedi.

        Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'nın görevden alınmasının üzerinden 1,5 yıl geçtiğini hatırlatan Bal, şunları kaydetti:

        ''Amaç MHP'nin kazanmış olduğu Büyükşehir Belediye Başkanı'nı orada tutmamak. Her şeye rağmen, mahkemenin görevine iade kararına rağmen, böyle hukuksuz ve adaletsiz bir AK Parti iktidarı ile karşı karşıyayız. Diğer taraftan AK Partili bir belediye başkanı olan Şarkikaraağaç Belediye Başkanı, sahte para basmaktan, kalpazanlıktan mahkum olmuş bir başkan. Ona geldiği zaman, hukuk sekiz olacak şekilde eğilip bükülüyor. Ankara'da bir ağır ceza mahkemesi, bu başkanı kalpazanlık suçundan mahkum etti. Yargıtay tasdik etti. Dolayısıyla hapse alınmak için '2 yıl hapis cezasını gel çek' diye savcılık yazı yazdı. Bunun üzerine Şarkikaraağaç Belediye Başkanı'nın avukatları, bir dilekçe ile bir başka mahkemeye müracaat etti. Yargılamanın iadesini istedi. Yargıtay'ın onayladığı kararı bir başka mahkeme hakimi, 'Ben iadeyi mahkeme talebini kabul ediyorum' diyerek Şarkikaraağaç Belediye Başkanı'nın hapse girmesini sağlayacak yazıyı geri çevirdi. Dolayısıyla hapse girmekten kurtuldu. Belediye başkanlığını yapmaya devam etti.''

        Bal, ziyaretin ardından Ereğli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen MHP Bölge Divan toplantısına katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ