Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 12'si muvazzaf 13 subay cezaevinde

        Serdar KULAKSIZ - Mustafa GÖKKILIÇ / AHT

        Balyoz Güvenlik Harekat Planı davasında haklarında yakalama kararı çıkarılan subaylardan 7'si Merkez Komutanlığı'na teslim oldu. İnzibat eşliğinde öğle saatlerinde adliyeye getirilen 7 subay, haklarındaki tutuklama kararı vicahiye çevrildikten sonra cezaevine gönderildi. Akşam saatlerinde de 5 muvazzaf subay adliyeye getirildi. Adliyede ek ifade veren 5 subay, tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne gönderildi. Ayrıca akşam saatlerinde adliyeye gelerek teslim olan bir emekli subay da tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Böylece haklarında yakalama kararı çıkarılan 29 subaydan teslim olan 13'ü tutuklandı.

        11 kişi karara itiraz etti

        Tümgeneral Cem Gürdeniz'in de dahil olduğu 11 kişi karara itiraz etti.

        Pazartesi günü teslim olacak!

        Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın pazartesi günü teslim olacağı öğrenildi.

        ERGİN SAYGUN HASTANEYE YATTI

        Balyoz Davası'nda haklarında yakalama kararı verilen 29 asker arasında yer alan emekli Orgeneral Ergin Saygun ile emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy, GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yattı. İki generalin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi verilmedi.

        163 ASKERE TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

        Darbe Planı olduğu öne sürülen Balyoz Darbe Planı'yla ilgili davanın önceki gün görülen 13'ncü duruşmasında aralarında 42'si emekli 121'si muvazzaf toplam 163 subay hakkında tutuklama ve yakalama kararı verildi. 27'si muvazzaf 49 general ve amiralin aralarında bulunduğu 133 askerin duruşma salonunda tutuklandığı davada emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun ile 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 29 emekli ve muvazzaf asker hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

        Emekli askerler

        E. Org. Çetin Doğan, E. Org. Ergin Saygun, E. Tümg. Nuri Ali Karababa, E. Tümg. Recep Rıfkı Durusoy, E. Alb. Hamdi Poyraz,

        Muvazzaf askerler

        Korg. Nejat Bek, Tuğg. Hakan Akkoç, Alb. Mustafa Önsel, Alb. Nihat Altınbulak, Alb. Hanifi Yıldırım, Alb. Hasan Nurgören, Alb. İbrahim Koray Özyurt, Alb. Soner Polat, Yarb. Yunus Nadi Erkut, Yarb. Meftun Hıraca, Yarb. Mehmet Ferhat Çolpan, Yarb. Bahtiyar Ersay, Binb. Refik Hakan Tufan, Binb. Mustafa Yuvanç, Binb. Gökhan Murat Üstündağ, Üstğ. Erdinç Atik, Asb. Harun Özdemir, Asb. Mehmet Alpar Şengezer, Asb. Murat Ataç, Asb. Nedim Ulusan, Asb. Ali Demir, Asb. Halil Yıldız, Asb. Erhan Kuraner ve Asb. Abdurrahman Başbuğ.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ