Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Dedelerimiz kimlik ibraz etmiyorlardı"

        TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, kabulde yaptığı konuşmada, dost, kardeş aynı zamanda komşu Suriye ile Türkiye arasında dostane ve kardeşçe ilişkilerin artarak devam ettiğini söyledi.

        İki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulduğunu, muayyen zamanlarda hükümetlerin iki ülke ilişkilerinin daha da geliştirilmesi yönünde toplantılar yaptıklarını anımsatan Şahin, diyanet işleri başkanlıkları arasındaki ilişkilerin gelişmesi için de bu ziyaretin son derece önemli olduğunu belirtti.

        Hassun da Türkiye'ye her geldiğinde tarihi yeniden okuduğunu belirtti. Hassun, şunları söyledi:

        ''Sayın Beşar Esad'a sormuşlardı; 'Türkiye ile yakınlaşmayı bu kadar hızlı nasıl yaptınız?' diye. Sayın Esad çok hoş yanıt vermiş ve 'Biz tarihi gözden geçirip düzeltiyoruz' demiştir.

        Dedelerimiz, İstanbul'dan kalkıp Mekke, Medine'ye Halep, Şam, Ürdün üzerinden giderlerken hiçbir kimlik ibraz etmiyorlardı. Avrupa asla bizden iyi değildir, fakat sınırları kaldırdılar. Aralarında görüş, dil, din ayrılığı var ama sınırları kaldırdılar. Halbuki biz tek bir ümmetiz, neden yapmayalım. Bayramlaşmalardaki buluşmalar gibi vizesiz ve pasaportsuz günleri de bekliyoruz. Şu anda siyasetçiler sanırım onu da görüşmekteler.''

        Şahin, Hassun'un bu sözleri üzerine, Suriye ile vizelerin kaldırılmış olmasının bu alanda atılmış güzel bir adım olduğunu ifade ederek, ''Ama siz daha ilerisini arzu ediyorsunuz'' dedi.

        Görüşme, daha sonra basına kapalı devam etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ