Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li Soysal'dan süpriz ziyaret!

        Çetin Soysal, "Bekir Bozdağ'ın 'Cumhuriyet Halt Partisi' benzetmesi onun bir halt yemesidir'' dedi.

        İstanbul'a gelen Çetin Soysal, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yaptı. Ahmet Şık ve Nedim Şener'i cezaevinde ziyaret etmek için İstanbul'a geldiğini söyleyen Soysal, gazetecilerin "AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, dün Mersin'de yaptığı konuşmada CHP'ye yönelik 'karıştırmadıkları halt kalmadı, onun için 'halk' kelimesini 'halt' kelimesi ile değiştirmeli, Cumhuriyet Halk Partisi yerine 'Cumhuriyet Halt Partisi' demeli' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık verdi. Soysal, "Bekir Bozdağ'ın 'Cumhuriyet Halt Partisi' benzetmesi onun bir halt yemesidir. Nice partiler geldi geçti, başbakanlar, cumhurbaşkanları çıkardı... Bu partiler bugün Türk siyasi hayatında yok ama Cumhuriyet Halk Partisi dün de vardı, bugün de var, yarın da olacaktır. Biz Cumhuriyeti kuran bir partiyiz. Toplumu aldatanlar ve kandıranlar partisinin bugün yaptığı icraatlar ortada. Gazeteciler tutuklu. Bugün ülkemizde sosyal güvenlikle ilgili kazanılmış olan haklar geri alınmış. Türkiye'de aç bırakılarak aldatılan, cahil bırakılarak kandırılan insanlar topluluğu oluşturma çabaları görülüyor. Özgürlük adına özgürlüğü, demokrasi adına demokrasiyi, hukuk adına hukuku katledenler, Cumhuriyet Halk Partisi'ne bu yakıştırmayı yapanlar aslında halt yemeleridir, o haltı da 12 Haziran'da yiyecekler" dedi.

        Çetin Soysal, ''Seçimler öncesinde siyasi üslubun sertleşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine de Türkiye'de siyaset dilinin zaman zaman sertleştiğini ifade ederek, ''Seviyenin bu kadar düştüğü görülmemiştir. AKP iktidarı ile birlikte seviye gerçekten çok aşağı çekilmiştir. Meclis'in niteliği ve kalitesi açısından, yaşananlara baktığınız zaman kullanılan üslup ve dil açısından kalite gün geçtikçe düşüyor. Seviye düşüyor, bu da demokrasimiz açısından gerçekten üzücü'' diye konuştu.

        Çetin Soysal bir soru üzerine de bugün Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun CHP'li üyeleri olarak Silivri'ye gideceklerini de belirterek, "Ahmet Şık ve Nedim Şener'i cezaevinde ziyaret edeceğiz. Orada yaşanan süreci ve onların cezaevi koşullarını yerinde inceleyeceğiz. Tabii içimizi acıtan bir olay. Tutuklu olarak yargılanan gazetecilerin düştüğü bu durum, demokrasimiz açısından gerçekten çok büyük olumsuzluğu beraberinde getiriyor. İçimizi acıtıyor, yakıyor. Demokrasimizin hangi seviyede ve kalitede olduğu da aslında bir fotoğraf olarak karşımıza çıkıyor'' dedi.

        Silivri Cezaevi'nde tutuklu 2 gazeteciyi Malik Ejder Özdemir ve Ahmet Ersin ile birlikte ziyaret eden Çetin Soysal, HABERTÜRK'e konuştu. Soysal, İki gazetecinin haklarındaki somut delilleri halen bilmedikleri için şikayetçi olduğunu söyledi. Cezaevi koşullarının da kötü olduğunu belirten Soysal, "Ahmet ve Nedim bize, savcılıkta sorgulanırken kendilerine sorulan tüm soruların gazetecilik faaliyeti sırasında yaptıkları işlemler olduğunu, aldıkları notlar ve yazdıkları kitaplarla ilgili sorular sorulduğunu ve halen tutuklanmalarına neden olan delilleri bilmediklerini söylediler" dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ