Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı CHP'den aday!

        Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı görevinden, CHP'den milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Ali Balkız, ayrımcılığa uğrayan her kesimin, Aleviler başta olmak üzere, diğer inanç mensuplarının, kadınların, farklı cinsel eğilim taşıyanların, ateistlerin, vicdani retçilerin sorunlarının çözüm bulacağını bildiği; özgürlüğün eşitlikten, eşitliğin adaletten, adaletin sosyal dağıtımdan ve paylaşımdan geçtiğini bildiği için tercihinin CHP olduğunu açıkladı.

        CHP'den adayı olmak için 19 Mart 2011 tarihinde Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı görevinden ayrılan Balkız, 'Neden CHP ve neden aktif politika' sorularının yanıtını vermek üzere, CHP Ankara İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı. Demokrasi, laiklik, özgürlük, adalet gibi kavramların içinin boşaltılmadan, evrensel anlamdaki değerleriyle hayat bulması gerektiğine inandığı için CHP'yi tercih ettiğini belirten Balkız, "Bunların hayat bulması halinde de, ayrımcılığa uğrayan her kesimin, Aleviler başta olmak üzere, diğer inanç mensuplarının, kadınların, farklı cinsel eğilim taşıyanların, ateistlerin, vicdani retçilerin sorunlarının çözüm bulacağını bildiğim için; özgürlüğün eşitlikten, eşitliğin adaletten, adaletin sosyal dağıtımdan ve paylaşımdan geçtiğini bildiğim için tercihim Cumhuriyet Halk Partisidir" dedi.

        Balkız, yıllardır cumhuriyet. demokrasi ve laiklik karşıtı akım, kesim, kurum ve orakların bu faaliyetlerinin ancak, büyük bir birliktelik oluşturularak engellenebileceğini ve verilmiş zararların sağaltılabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Hak mahrumiyetine uğramış, ezilmiş, ötelenmiş, ötekileştirilmiş, örselenmiş, yoksun ve yoksul bırakılmış kesim ve kimselerin haklarının iadesi, eşit yurttaş konumuna getirilmeleri ancak ve ancak siyaset yoluyla sağlanabilir.

        Bu uğurda halkın örgütlenmesini, salonu, meydanı, yolu, kürsüyü, geceyi, gündüzü, grevi, boykotu, sesi, sloganı bütün olanakları kullanmalarını son derece önemli buluyor olmamla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni de, bu doğrultuda harekete geçirmek gerektiğine inandığım için, aktif politika yapmaya karar verdin, ant içtim, söz verdim. Açıklanan nedenlerle CHP'den Ankara 1. bölgeden milletvekili aday adayıyım. Yardımcımız aklımız ve örgütümüzdür."

        Balkız, aday adaylığı sürecinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine de, "Sayın Kılıçdaroğlu nezaketle karşıladılar beni. Mutlu olacaklarını, güçlü olacağımızı ilettiler" dedi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ