Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP listelerini 'merkez sağ'a açtı

        Saliha ÇOLAK / GAZETE HABERTÜRK

        Liste heyecanının yaşandığı MHP'de milletvekillerinin büyük bölümünün yeniden aday gösterilmesi bekleniyor. Aday listesini oluştururken teşkilatla birlikte vatandaşların da görüşlerini dikkate alan MHP yönetimi, bir dönem merkez sağ için de siyaset yapmış isimlere de listelerini açarak, “ANAP-DYP’nin etkin isimleri, merkez sağ burada” mesajını vermeye hazırlanıyor.

        AĞIR TOPLAR İSTANBUL’A

        MHP kulislerine göre parti yönetiminden eski DYP’li Celal Adan, “Balyoz davası”ndan tutuklu emekli general Engin Alan, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak, AK Parti’den transfer Murat Başesgioğlu İstanbul 1. bölgeden aday gösterilecek. Bu bölgede sanatçı Tarkan’ın amcaoğlu Arif Tevetoğlu’nun da aday olması bekleniyor.

        MHP’den ayrılıp geri dönem isimler de listelerde olacak. Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ın başvuru yaptığı Ankara yerine Trabzon’dan, Aydın’ın bakanlığı döneminde müsteşarı olan Ali Halvacı’nın Diyarbakır’dan, Ümit Özdağ’ın ise İstanbul’dan aday gösterilmesi bekleniyor. MHP’ nin, DSP ve ANAP ile iktidar ortağı olduğu Ecevit hükümeti döneminde Başbakanlık Müsteşarı olan Füsun Koroğlu’nunda İzmir’den aday gösterileceği belirtiliyor.

        Eski DYPli bakanlar Bahattin Şeker Bilecik, Mehmet Gazioğlu Bursa’dan aday gösterilecek. DYP’de yöneticilik yapmış Nevfal Şahin Çanakkale, eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik ise Antalya listesinde yer bulacak.

        Eski DYP’li Bakan Esat Kıratlıoğlu’nun oğlu Ahmet Esat Kıratlıoğlu Nevşehir’den, ANAP’ın efsane bakanlarından Adnan Kahveci’nin oğlu Baybora Cihan Kahveci İstanbul’dan, eski MHP Milletvekili Melek Denli Karaca’nın kızı Aybüke Topçubaşı Çorum’dan aday gösterilecek isimler arasında.

        KADINLAR SÜRPRİZ

        Kadın vekiller Meral Akşener ve Şenol Bal’ın yeniden seçilecek yerden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken, genel başkan yardımcısı Zühal Topçu’nun Ankara’dan aday olması bekleniyor. Tunceli'de Figen Aytimur, Trabzon’da Nurcan Yazıcı, Serpil Mühürcü, Songül Çebi, Kilis’te Fehime Kavuşturan, Eskişehir’de Ruhsar Demirer öne çıkan adaylar arasında.

        ‘12’den vuracak’

        Parti yönetimi birleşik oy pusulasındaki 12. sırayı seçim sloganında kullanacak. Seçmene, “12 Haziran’da, 12 yıllık iktidar için 12’den MHP vuracak” denilecek. MHP, daha önce belirlediği rap şarkının ardından seçim çalışmalarında kullanılmak üzere bir de Anadolu Rock parça hazırlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ