Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Spordan siyasete...

        AK Parti, İstanbul'dan milletvekili adayı olan 85 kişiyi, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı.

        İstanbul 3. bölge 4. sıradan aday olan Hakan Şükür, basın toplantısı ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun konuşmasının ardından, HABERTÜRK'ün sorularını yanıtladı:

        "Türkiye gibi bir ülkede olup da siyasetin içerisinde olmamak mümkün değil. Devamlı gündemde olani kamuoyunu meşgul eden konular var. Bunlara duyarlı bir yapıdayım. Çok okuyan, gazetelerin hep birinci sayfasından başlayan bir kişiliğim var. Ülkem adına birçok sorunu biliyorum ama halkın arası öyle değil. Milletvekili aday adaylığında da halkın arasına gireceğim, sorunları dinleyeceğiz. Bize oy verin demeyeceğiz, kendimiz anlatmaya çalışacağız. Çünkü önyargıları kafadan silmek lazım. Çünkü ülkemiz kim yönetirse yönetsin, ki burada büyük bir teveccüh kazanmış durumda AK Parti, ülkesi için birşeyler yapmaya çalışacak. Ben dolayısıyla AK Parti bünyesindeki bütün aday adaylarının bu süreçte başarılı olmasını istiyorum. Umarım bu teveccüh tekrar devam eder. Benim de içinde bulunduğum süreç başlar mecliste. Henüz aday adayıyız bakalım halkımız karar verceek. Umarım başarılı oluruz.

        "Sayın Başbakanımızın da zaman zaman söylediği gibi, benim özel bir hukuğum da var kendisiyle, çok dar dairelerde de konuşuyorum, samimiyetini ve dürüstlüğünü çok iyi biliyorum, yaklaşık 20 seneye yakın, belediyelik döneminden beraberliğimiz var, çünkü sporcu bir başbakan. Tabii ki sporda çok önemli şeyler yaptım ama, şu anda Spor Bakanlığımız, müthiş organizasyonları devletimizin, hükümetimizin sayesinde ülkemize getiriyorlar. Müthiş bir başarı var, çok yüksek bir çıta spordaki başarı. Onu aşabilmek içn neresinde olursa olsun görev almak iserim.

        "Ama öncelikle partimizin büyük Türkiye sevdası, bu dönüşüm hareketine, bu başarılı sürece katkı sağlamak istiyorum her alanda olduğu gibi. Makam sevdam hiçbir zaman yok. Her insanın ülkesi için bir şeyler yapabileceğine inanıyorum ben. Sosyal yaşamda da bunu yapabiliriz. Ama tabi zaman zaman sportif alandaki sorular, yanlış uygulamalar var federasyonda da, onları toplumsal bir hukuk içerisinde çözmeye çalışacağım. Mecliste olmak, bu genç kardeşlerimiz için bana göre çok önemli olacak. Umarım başarılı olurum."

        AK Parti’nin ilk üst rütbeli milletvekili adayı olan emekli Hava Tümgeneral Şirin Ünal da kameraların karşısına çıktı.

        Ünal, “Dün Sayın Başbakan’ın Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmayı gururla hepimiz izledik. Böyle birinin liderliğinde Türkiye’ye hizmet etmek istiyoruz. Sayın Başbakan’ın açıklayacağı programdaki hedefleri gerçekleştirmek için uğraşacağız” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ