Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ak Parti İzmir adaylarını tanıttı

        AK Parti İzmir Danışma Kurulu Toplantısı'nda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da aralarında yer aldığı AK Parti İzmir milletvekili adayları tanıtıldı.

        Kaya Termal Otelde düzenlenen tanıtım toplantısına Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir milletvekilleri, adaylar ve partililer katıldı. Halk oyunları gösterisi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceki konuşmalarının yer aldığı video gösterisinin ardından öz geçmişleri okunan milletvekili adayları, teker teker platforma davet edildi.

        İzmir 1. ve 2. bölge milletvekili adayları Ertuğrul Günay, Binali Yıldırım, Aydın Şengül, Mehmet Tekelioğlu, Erdal Kalkan, İlhan İşbilen, Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Ali Aşlık, Bekir Pakdemirli, Rifat Sait, Hasan Şahin, Bilal Doğan, Müjde Özkumova, Cemal Bekle, Tolga Murat Balıkçı, Tülin Bozkurt Hazar, Uğur Türkan, Harun Özdemir, Abdullah Tekbaş, Osman Sakman, Yeşim Demirali, Maksut Karaosman, Mehmet Kavuk ve Doğan Bayram platforma çıkarak salondakileri selamladı.

        ''TÜRKİYE, ŞİMDİ ÇOK İYİ BİR YOLDA''

        Toplantıda konuşan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti iktidarı öncesinde bazı kesimlerin endişelerini dile getirdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: ''Ekonomi dışında ciddi endişeleri olduğunu dile getirmişlerdi, aslında bu endişe yerinde değildi. Hemen hemen hepimiz devlet tecrübesinden geçmiş kişilerdik. Şimdi de diyorlar ki 'yahu siz giderseniz, ülkeyi kim yönetecek?' Nereden nereye geldik. Bizim kaynağımız millettir, hesap soran millettir, iktidara getiren millettir. Bugüne kadar milletin oyuyla gelenler, muktedir olamadı ama Türkiye, şimdi çok iyi bir yolda. Milletimizin desteğine ihtiyacımız var.''

        Yeni dönemde TBMM'de olmayacağını, artık ''okumak'' istediğini söyleyen Mehmet Aydın, TBMM'ye seçileceklerden, seçime belli bir süre kala İçişleri Bakanı ve Ulaştırma Bakanını görevden uzaklaştıran düzenlemeyi değiştirmesini de istedi.

        Aydın, ''Lütfen artık bunu kaldırın. Sanki diğer partiler çalışmaya gidecekler de biz onlara mani olacağız. Memleket için çalışsınlar da desteği bizden olsun'' dedi.

        Mehmet Aydın, milletvekili ve bakan olduğu dönemde kendisine gösterdiği ilgi için de vatandaşa teşekkür borcu olduğunu ifade etti.

        ''SİYASET DEĞİL HİZMET YOLCULUĞUNA ÇIKTIK''

        Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise siyaset değil, hizmet yolculuğuna çıktıklarını, halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak anladıklarını söyledi.

        Türkiye'nin son 8 yılda 80 yılla kıyaslanabilecek hizmeti, eğitim, sağlık, kültür ve turizm alanında aldığını dile getiren Günay, ''Şimdi hepimize bir iş düşüyor; bana düşen, İzmir'i kültür turizminin dünyadaki başkentlerinden biri yapmak. Bir koluyla Bergama'ya bir koluyla Efes'e uzanan bu güzel şehir ne yapsanız hak ediyor. İzmir'in altyapısına güzel katkılar yaptık, bundan sonrasını da inşallah yapacağız'' diye konuştu.

        Konuşması sırasında Ertuğrul Günay, "Türkiye Hazır Hedef 2023" adlı kitabın İzmir ile ilgili bölümünden alıntılar yaparak, bu toprakların değerlerine sahip çıkacaklarını söyledi.

        Türkiye'nin, istikrarlı bir yoldan geçtiğini kaydeden Günay, İzmir'i EXPO 2020 konusunda da hak ettiği yere kavuşturmaya çalışacaklarını belirtti.

        İzmir milletvekili adaylığını son anda öğrendiğini ve bundan mutlu olduğunu kaydeden Günay, Yunus Emre'nin ''Biz gelmedik kavga için, biz geldik sevda için, Hakk'ın evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik'' dörtlüğünü hatırlatarak, İzmir'e gönül yapmaya geldiklerini söyledi.

        ''GECİKEN HİZMETLERİ GETİRECEĞİZ''

        Binali Yıldırım da AK Parti'nin son 8,5 yılda Türkiye'ye verdiği hizmetin önümüzdeki dönemde yapacaklarının ispatı olduğunu söyledi. Geçmişten aldıkları güç ve güvenle, İzmir ve Türkiye'yi Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne emin adımlarla taşıyacaklarını kaydeden Yıldırım, siyaset yapmayacaklarını, hizmet vereceklerini dile getirdi.

        İdeolojik söylemlerle İzmir'e bugüne kadar çok şey kaybettirildiğini savunan Yıldırım, şunları kaydetti: ''İzmir'in kayıp yıllarını telafi etmenin gereğini yapacağız, geciken hizmetleri birer birer getireceğiz. Bölünmüş yollarla hayatları kurtardık, yolları böldük, insanları birleştirdik. Havayolunu halkın yolu yaptık ve nihayet Türkiye'yi bilişim otoyollarıyla donattık. Şimdi de gönüllere yol yapmaya geliyoruz, İzmirlilerin gönüllerine yol yapmaya geliyoruz. Bütün bunları 80 yıllık dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek gelen bu iktidar, bundan böyle ülkemizin 100. yılına giden yolda daha birçok hizmeti, bu aziz milletimize kazandıracaktır.''

        İzmir'e her türlü hizmeti yapmak için bütün ekiple çalışacaklarını kaydeden Yıldırım, AK Parti'nin başarısının arkasında 73 milyon vatandaşın duası ve desteğinin olduğunu ifade etti.

        Türkiye'nin içeride ve dışarıda başarıya koştuğunu belirten Yıldırım, ''İzmir'in projelerini de birer birer açıklayacağız. İzmir'i aydınlık günlere taşıyacağız'' dedi.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da İzmir'deki hizmet çıtasını yükseltmeye çalışacaklarını, hizmeti ülkeye ve millete olan borç olarak gördüklerini kaydetti. Hotar, ''Yapacaklarımızı planlayarak icraata dönüştüreceğiz. Sık sık bir arada olacağız. Allah, bu yolda bizi mahcup etmesin, hepimizin yar ve yardımcısı olsun'' şeklinde konuştu.

        AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise İzmir'in hak ettiği yerde olmadığını, yerel yönetimlerin kente hak ettiği önemi vermediğini, AK Parti hükümetlerinin ise 9 yılda İzmir'e olan sevgisini, yaptığı hizmetlerle ispatladığını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ