Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Demokrasi kazandı"

        HABERTURK.COM

        YSK'nın 6 bağımsız adaya vize vermesine ilk tepkiler geldi. Adaylığın önündeki engelin kalktığı isimlerden Ertuğrul Kürkçü kararı, "Hukuki kaos düzeltildi" şeklinde değerlendirirken, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, "Demokrasi kazanmıştır" dedi.

        "BARAJ ENGELİ DE KALKMALI"

        Ertuğrul Kürkçü şunları söyledi: "Yeni bir hak kazanmadık. Bir anlayışsızlık, bir dar görüşlülük, kabul edememezliğin yol açtığı hukuki kaos düzeltildi. Türkiye'de milyonlarca insan bizim haklılığımızın kanıtlanması için çaba gösterdiler. Bir insan hayatını kaybetti, çok fazla acı çekildi. Bir yandan bizim gibi düşünmeyen insanlar da bize destek oldular. Ben bunun olağanüstü önemli olduğunu düşünüyorum. Nihayet Türkiye'de milyonlarca insan Voltaire gibi düşündü: 'Senin görüşlerini katılmıyorum ama görüşlerini ifade edebilmen için hayatımı vermeye hazırım.' Tabii ki engeller ortadan kalkmadı. Yüzde 10'u aşmak için bize bırakılan tek yoldu. Barajsız engelsiz bir süreç için çaba göstereceğiz."

        "AKIL TUTULMASINDAN KURTULDUK"

        Türkiye iki üç gün yaşadığı akıl tutulmasından kurtuldu. Ortak akıl, hukuk, demokrasi kazanmıştır. Büyük milletimiz kazanmıştır. Düşük yoğunluklu olsa da en son YSK kazanmıştır. Bu gibi ani olaylarda görülmüştür gibi şiddet potansiyeli güncelleşmektedir. Bu şiddet konusunda sorumlu olanların kendilerini aynada seyretmeleri, hepimizin bakması lazım. Toplumsal barış çok önemlidir. Bu süreç bize gösterdi ki, Türkiye anayasa, hukuk ve yargı sorunuyla karşı karşıyadır. 19. asır mantığıyla sorunları çözmemiz mümkün değildir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ