Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Baydemir'den, Bakan'a billboardlu yanıt!

        Ahmet YUKUŞ/ DİYARBAKIR (AHT)

        Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker'in, BDP'li belediyeleri kast eden 'Şehri temizlemekten bile acizler' sözüne Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'den jet yanıt geldi. Baydemir, reklam billboardlarına 'Günde 700 ton atık topluyoruz' yazdırdı. Bakan Eker, benzer eleştiriyi 2007 genel seçimler öncesi söylemiş, Baydemir de "Diyarbakır kaledir" diye yanıtlayınca polemiğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmuştu.

        Seçimin en önemli merkezlerden biri olan Diyarbakır'da heyecan AK Parti ve BDP'nin desteklediği bağımsız arasında geçmesi bekleniyor. Rakip siyasetçilerin yatırım vaatlerinden çok kentin temizlik sorunu ön plana çıktı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in 2007 genel seçimleri öncesi ?Diyarbakır çöpleri kokuyor' sözlerini, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 'Diyarbakır kaledir. Düşmez' diye yanıtlayınca polemiğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmuştu. 'Halkı ırka dayalı olarak kin ve düşmanlığa tahrik eder mahiyette beyanlarda bulunduğu' iddiasıyla Baydemir hakkında Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4.5. yıl ceza istemiyle açılan dava beraat kararı ile sonuçlanmıştı.

        5 YIL ARADAN SONRA BENZER POLEMİK

        Bakan Eker'in önceki gün memleketi Diyarbakır'da 'Bazıları ne yapmışlar, Diyarbakır'a bir çivi mi çakmışlar' diyormuş, şehri temizlemekten bile aciz olanların ifadeleri bunlar. Birinci görevi şehri temizlemek olan insanlar, bırakın o görevlerini yapmalarını böyle diyorlar" sözlerine, jet yanıt geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kentin dört bir yanındaki reklam biylboardlarına temizlik ile ilgili afiş astırdı. Baydemir, afişte 'Birlikte başarıyoruz', ?günde 700 ton atık topluyoruz' diye yazdırıp Bakan Eker'in sözlerine adeta göndermede bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ