Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ecevit'in güvercinlerine doktor kontrolü

        Bülent Ecevit’in cenaze töreninde uçurulan beyaz güvercinler veteriner kontrolünden geçirildi. Cenaze törenin ardından DSP Genel Merkezi’nin çatı katında özel bir bölüm yapılan güvercinler özenle korunurken, 150’ye yakın güvercin 4 günde 25 kg yem tüketti.

        Ecevit’in, DSP’ye simge olarak kazandırdığı “beyaz güvercinler” için DSP Genel Merkezi hiçbir masraftan kaçınmıyor. Güvercinlerin, yem, su ve benzeri ihtiyaçları yakından takip ediliyor.

        DSP Genel Merkezi, Bülent Ecevit’in cenaze töreninde uçurulan ve bir süre sonra oluşturulan “güvercin timi” ile birazı yeniden toplanan güvercinler için seferber oldu. Güvercinler için parti genel merkezinin çatı katında yuva yapılırken, güvercinler olası sağlık sorunlarına karşı veteriner hekim kontrolünden geçirildi.

        Bülent Ecevit’in vefatının ardından DSP’liler için daha bir anlam kazanan “beyaz güvercinler” için parti yönetimi adeta seferber oldu.

        Ecevit’in 11 Kasım’daki cenaze töreninde uçurulan yüzlerce güvercinden arta kalanlar için ilk iş olarak parti genel merkezine yuva yaptıran parti yöneticileri, güvercinlerin sağlık durumlarını da ihmal etmiyor. Bülent Ecevit ve DSP ile özdeşleşen “barış ve özgürlüğün” simgesi güvercinler bundan sonra düzenli olarak veteriner hekim kontrolünden geçirilecek.

        Sayıları 150’yi bulan güvercinler 4 gün boyunca 25 kg yem tüketirken, içlerinden henüz yavrulayan olmadı.

        Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kongrede, Genel Başkan Devlet Bahçeli, partililer, konuklar ve delegelerin yerini almasının ardından Başkanlık Divanı oluşturuldu.

        Divan başkanlığına Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan, yardımcılıklarına ise Adana İl Başkanı Yılmaz Tankut ve Ordu İl Başkanı Rıdvan Yalçın seçildi. Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        İnan, yaptığı konuşmada, Türk milletinin çeşitli tuzaklarla karşı karşıya kaldığı bir dönemde kongre yapıldığını belirterek, bundan dolayı bu kongrenin çok daha önemli olduğunu söyledi.

        Türk Milletinin, tarihinin hiç bir döneminde ''onurunun bu kadar zorlanmadı, bu kadar incitilmediğini, kimliğinin bırakmasının istenmediğini'' savunan İnan, ''MHP, Türkleri geçmişteki muhteşem günlerine yeniden döndürmek için var'' dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar da yaptığı açılışı konuşmasında, Türk milletinin milli ve kudretli bir yönetim beklediğini belirterek, ''Bu yönetimi gerçekleştirecek ruh burada'' dedi.

        Türkiye'nin tarihinin en zor günlerini yaşadığını ifade eden Işıklar, şunları kaydetti:

        ''Bunun müsebbibi AK Parti hükümetidir. İlkesiz, bilgisiz ve kimliksiz AK Parti zihniyetinin ver kurtulcu, teslimiyet, acz içerisindeki politikaları neticesinde ülkemiz kuşatılıyor, Lozan deliniyor, Sevr hoplatılıyor. Türkiye, parçalanmak isteniyor. Kardeş kavgası körükleniyor.

        Millet aç, yoksul, borcumuz her gün büyümekte. Bu iktidar ile geçen yılların faturası hayli ağırdır. Borcumuz, bağımsızlığımızı tehdit eder hale gelmiştir. Ülkemiz, Ali Dibolarla doldurulmuştur.

        Ancak er ya da geç seçim vakti geldiğinde AK Parti kaçacak delik bulamayacaktır.

        Bu kongre, Oğuz Kaan'ın, Alparslanların, Fatih'in, Yavuz'un, Ahmet Yesevi'nin, Hacı Bektaş Veli'nin, Yunus'un, Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Alparslan Türkeş'in izinden gidenlerin kongresidir. Bu kongre, Türk milliyetçiliğinin şahlanışının kongresidir.''

        Daha sonra, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasına başladı.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ