Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Seçim Devlet Bahçeli'ye şantaj

        Bülent CEYHAN / AHT

        MHP’lilere ait seks görüntülerini yayınlayan “farklı ülkücülük” internet sitesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi yeni kasetlerle tehdit etti. Mahkeme tarafından sitelerinin erişimi engellenen “farklı ülkücülük” sitesi, tehdidini dün eposta yoluyla gönderdi ve Twitter’a koydu. Grup, siteleri kapandığı için görüntüleri Twitter üzerinden yayınlayacaklarını da bildirdi. MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in, “Mücadelemiz her ne pahasına olursa olsun, siyasi kazanç mücadelesi değil; ahlâk ve fazilet mücadelesidir” sözüyle başlayan mektupta, “partinin baraj altında kalmaması için Bahçeli’nin son kez uyarıldığı” vurgulandı. Bahçeli’nin, “18Mayıs saat 10.00’a kadar, genel başkanlık ve vekil adaylığından istifa etmesi” istendi.

        ‘YER YERİNDEN OYNAR’

        Bahçeli’ye, “Kasetleri çıkanlar ve çıkacakların hepsi A takımınızdan değilmi?” diye sorulan iki sayfalık mektup şöyle devam etti: “Elimizdeki bilgi ve kasetleri yayınlamak istemiyoruz. Yayınlanan üç beş kaset, aysbergin görünen yüzü. Ahlaksızlıkları bir tarafa bırakın, sadece A takımınızın dörtlü yapılan toplantısındaki konuşmalarını yayınlasak, yer yerinden oynar. Asıl o zaman kaset neymiş görürsünüz. Bizi bunlara mecbur etmeyin.” MHP Başkanlık Divanı üyelerinin de istifası istenirken şu ifadeler kullanıldı: “Herkes kendisini ve birbirini çok iyi biliyor. Kimse kafasını kuma sokmasın.”

        ‘VURAL GÖTÜRSÜN’

        Mektubu kaleme alanlar, partiyi kongreye Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın götürmesini istedi. Mektubun bu bölümünde şöyle denildi: “Böylece seçimlere tertemiz ve güçlü bir MHP olarak girelim, sonra yeni yönetim seçilsin.” Partide şok havası yaratan mektup, partinin önde gelen bazı isimleri tarafından, “Bu tamamen adam yeme operasyonu. Adı geçen kişiler birbirini arayacak, neler oluyor diye haberleşmeye çalışacak. Bu sırada ‘dinleme’ başlayacak, kayıtlar alınacak. Bu tehdit ciddi bir şey değil. Bu kez farklı” yorumu yapıldı.

        İŞTE TEHDİT TALEPLERİ

        1) Sayın Bahçeli genel başkanlıktan ve milletvekilliği adaylığından istifa edin.

        2) Ahlaksızlığı ve fikri ihaneti olanlar, derhal partideki görevlerinden ve milletvekilliği adaylıklarından istifa etsinler.

        3) Sayın Oktay Vural geçici genel başkan sıfatıyla partiyi derhal toparlasın ve kurultaya hazırlasın. Seçimlere “tertemiz ve güçlü bir MHP” olarak girelim.

        4) Seçimlerden sonra vakit geçirmeden kurultay toplansın, ülkücüler kendilerine yaraşan liderini ve yönetimi seçsin.

        SUÇLANAN ADAM İFADE VERDİ

        İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, MHP’nin kaset skandalıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Bahçeli’nin suçladığı İbrahim Faruk Bayındır’ın ifadesi alındı. Bayındır’ın “Bahçeli’nin açıklamalarının ardından mağdur olduğunu, kaset olayları ile alakası olmadığını” söylediği öğrenildi. Bayındır’ın “Gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istiyorum” diyerek şikâyetçi olduğu kaydedildi. Öte yandan internete görüntüleri düşen MHP’liler Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu’nun da savcılığa çağrıldığı, 4 ismin salı günü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne giderek ifade vereceği öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ