Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Seçim Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a dava!

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında kendisi ve CHP hakkında sözleri sebebiyle dava açacaklarını bildirdi.

        Edremit mitinginden evvel kaldığı otelde basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Listeye konmayan bakanların yolsuzluk yaptıkları için listeye konulmadığını söyleyen kim? Başbakan. Niye cesaretleri varsa Başbakana sormuyorlar? Onurları varsa gidip Başbakanın yakasına yapışırlar. Ya sen yolsuzluk yapıyorsun, ya ben yapmıyorum demeleri lazım. Bunu söylemeye cesaret edemiyorlar, gelip bana diyorlar. Benim dürüst olduğumu söyle. Ben niçin senin dürüst olduğunu söyleyeyim?" dedi.

        "SSK'yı yönetemeyen Türkiye'yi nasıl yönetecek?" yönündeki eleştirileri de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Gelsin karşıma, oturalım, konuşalım. Sadece SSK'yı konuşalım. Gelebilir mi? Gelemez. Çünkü bilgi fukarası. Bilgisi yok. 1975'da ilk kez SSK'nın açık verdiğini sayın Başbakan biliyor mu? Bilemez. Cahil adamlar bilemez, onlar sadece iftira atarlar" diye konuştu.

        Başbakanın dün söylediği, "Onlar Ergenekon ile aynı kefedeler" sözüne karşılık veren CHP lideri, "O konuda dava açılacak. CHP'yi çete diye tanımlayan Başbakan hakkında dava açacağız. Gelsin mahkemede ispat etsin" dedi.

        Ayrıca, hakkında söylenen "yürüyen yalancı" ve "uçan yalancı" sözleri hakkında da dava açacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, kahvaltısının ardından Edremit ve Çanakkale mitingleri için yola çıktı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ