Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bahçeli'den Başbakan'a çağrı!

        Bahçeli, "Boş konuşmalar yapılıyor, önemli olan istihbaratttır. Başbakan meydanlarda konuşacağına olayın üstüne gitsin. Olay savcılıkta. Savcılık çalışmasını sürdürüyor. Başbakan'ın olayın üzerine gitmesinde yarar var." dedi.

        Bahçeli, Kızılcahamam Belediyesi'ni ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

        Seçime kadar yeni kasetlerin ortaya çıkabileceği yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Bahçeli, kendilerinde böyle bir bilgi bulunmadığını aktardı.

        Konunun savcılığa intikal ettiğini hatırlatan Bahçeli, "Sayın Başbakan meydanlarda konuşacağı yerde, Başbakanlık sorumluluğunu taşıyarak olayın üzerine gitmesinde yarar var." diye konuştu.

        Kimin elinde ne bilgi varsa, kamuoyuna açıklaması gerektiğini dile getiren Bahçeli, "Medya olarak da onlara yardımcı olun isterseniz." ifadesini kullandı.

        Parti avukatının, kasetler konusunda siyasi demeçlerle ilgili YSK'ya yaptığı başvurunun hatırlatılması üzerine Bahçeli, "İktidar sorumluluğunu taşıyanlar, sorumluluğunu yerine getirmek yerine meydanlara taşıyarak konunun istismarını yapmamaları için demokratik uyarıdır.'" değerlendirmesinde bulundu.

        GİZLİ KAMERALAR AYNI ELDEN

        20 milletvekilinin evinde ve ofisinde yapılan arama sonucunda 3 kamera ve bir böcek tespit eden CHP Adana Milletvekili ve bilişim uzmanı Tacidar Seyhan, “Bulduğum kamera tipleri daha önce yayınlanan görüntülerle aynı tip kameralardır. Aynı elden çıktığı kesindir. Bu kasetlerin ve ofislerde bulunan kameraların aynı elden çıktığı görülmektedir” dedi.

        “İKİ VEKİLİN OFİSİNDE BİR VEKİLİN EVİNDE KAMERA TESPİT ETTİM”

        CHP Adana Milletvekili ve bilişim uzmanı Tacidar Seyhan, kendisine gelen talepler doğrultusunda şahsen ve tavsiye ettiği şirketler aracılığıyla 18 vekilin ofisinde, 2 vekilin evinde arama yapıldığını, bu aramalar sonucunda iki vekilin ofisinde, bir vekilin evinde değişik yerlere yerleştirilmiş kameralar tespit ettiğini söyledi. Söz konusu kameraları yerlerinden çıkararak ilgili kişilere gösterdiğini ifade eden Seyhan, “Kamera tespit edilen vekil sayısı 3’tür. Bir adet de böcek tespit ettim” dedi.

        “BULDUĞUM KAMERA TİPLERİ DAHA ÖNCE YAYINLANAN GÖRÜNTÜLERLE AYNI TİP KAMERALAR”

        Kamera tespit edilen milletvekili sayısının 3 olduğunu belirten Seyhan, “Bulduğum kamera tipleri daha önce yayınlanan görüntülerle aynı tip kameralardır. Aynı elden çıktığı kesindir. Bu kasetlerin ve ofislerde bulunan kameraların aynı elden çıktığı görülmektedir. Bu kameraların bir ya da iki kişi tarafından yerleştirilip takip edilmesi oldukça güçtür. Organize bir ekibin bu işi gerçekleştirdiği açıktır” dedi.

        VEKİLLER MECLİS’TE ODALARINI ARATIYOR

        Meclis’te odalarını Meclis görevlilerine aratan milletvekili sayısında çok ciddi bir artış olduğunu belirten Seyhan, “Paranoyaya dönüşen bu endişeleri ortadan kaldırmak konusunda ki sorumluluk hükümete aittir” dedi.

        Söz konusu kamera ve böceklerin bu işin uzmanı olmayan kişiler tarafından bulunamayacağına dikkat çeken Seyhan, “Bu tip kameralar ve dinleme cihazları internet üzerinden satılmaktadır. Bunun satışı ve ithalatı konusunda da yasak getirilmelidir” dedi.

        "KAMERA VE BÖCEKLER ELEKTRİK GEÇEN HER YERE KONABİLİYOR”

        Kamera ve dinleme cihazlarının prizlere, lambaların arkası olmak üzere elektrik geçen her yere konulabildiğini belirten Seyhan, “Birçok partiden milletvekili evlerini aratıyor” dedi.

        “SİBER ORDU KURULURSA YASA DIŞI YAYINLARIN ÖNÜNE GEÇMEK MÜMKÜN”

        Acilen kişi ve hak özgürlüklere yapılan saldırılarda devreye girecek bir Siber Ordu’nun kurulması için harekete geçilmesini isteyen Seyhan, “Siber Ordu kurulursa bu tür yasa dışı yayınların önüne geçmek mümkündür” dedi.

        Seyhan, Türkiye’nin imzalamış olduğu ve bir yıldır Meclis’te bekleyen Siber Suçlar Sözleşmesi ile birlikte kişi hak ve özgürlükleri koruyan yasaların Meclis’ten acilen geçirilmesinin zaruret haline geldiğini de söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ