Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Zülfü Livaneli'ye sert tepki!

        DÜZGÜN KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        CHP’nin bir dönem İstanbul belediye başkanlığına aday gösterdiği, 22. Dönem CHP Milletvekili gazeteci-yazar Zülfü Livaneli’nin dünkü köşe yazısındaki “Yeni parti” iddiası CHP’de tepkiyle karşılandı.

        13. Olağanüstü Kurultay’da genel başkanlık adaylığı için gerekli imza sayısına ulaşamayan ve 2005 yılında CHP’den istifa eden Livaneli’nin TOBB ve Demirel’in birlikte CHP’den seçilen milletvekilleri arasından grup kuracak oranda üye seçilmesini sağladığı, bu kişilerin Mehmet Haberal önderliğinde DP veya yeni bir parti çatısı altında toplanacağı iddiasını, hedefi olan sağ tandanslı vekiller yanıtladı:

        ‘ONURSUZLUK’

        Aytun Çıray- Eski DP Genel Başkan Yardımcısı: "Benim fikirlerim gayet açıktır. CHP’den birilerinin adayı olarak girme yi onur suz luk ka bul ede rim. Bü tün bun lar de di ko du dan iba ret tir. Bir sü re son ra ken - di le ri üret tik le ri dedikoduya inanıyorlar."

        ‘İCAZET ALMADIM’

        Sinan Aygün-Eski ATO Başkanı: "Siyasete CHP’de başladım, CHP’de bırakırım. Yemin ederim, adaylık sürecinde Sayın Demirel ile hiçbir şekilde konuşmadım. Kimseden icazet de almadım. Haberal ile tahliye olduktan sonra bir kez görüştüm. Zaten bir ay sonra Haberal cezaevine girdi. Bu konuda onunla da bir temasımız olmadı. Diğer arkadaşlarla vallahi, billahi oturup konuşmadık. Bu iddialar nereden çıkıyor şaşırıyorum. Bu fit ne yi çı ka ran lar da CHP’ye gönül verenler. İddiayı dile getirenler kanıtlasınlar. Kim söylemiş, kasetimiz mi var, çıkarsınlar ortaya. Böyle hayali senaryolar fitnedir."

        ‘AYIPLARIM’

        Turan Tayan-Eski DYP’li bakan: "Böyle bir soruya muhatap olmaktan utanırım. Böyle bir hareketi ayıplarım. Bunu neye göre söylüyorlar? İddia sahipleri, iddialarını kanıtlamalıdırlar. Türkiye’nin bugünkü iktidara karşı toparlanmaya bütünleşmeye ihtiyacı var. Bütünleşmenin adresi de CHP’dir. Böyle bir iddiayla uzaktan yakından ilgim yoktur. Bunu bize oy verenlere saygısızlık sayarım. Livaneli, nereden uydurmuş, nereden çıkarmış hayret ettim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ