Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hükümetten saldırıyla ilgili ilk açıklama!

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 12 askerin şehit olduğu Hakkari-Çukurca'daki saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Peki yaptıkları nedir? Zulümdür, tehdittir, terördür. Ama bunlar misliyle karşılığını bulacaktır. Onlar hayalle uğraşıyorlar. Terörle Türkiye Cumhuriyeti'nden alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti herkesin düşünemediği kadar bölgesinde lider, her bakımdan, hem ekonomik bakımdan, hem askeri bakımından. Peki bunlar ne yapacaklar? Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki kendileri hukuk tanımazlar, kural tanımazlar, bizim de kendilerine benzememizi istiyorlar. İşte devletle çete arasındaki fark budur. Biz hukuk ve demokrasi içerisinde bunları alt edeceğiz. Alt ettiğimizi de herkes görecek inşallah'' dedi.

        "KİMSE HAYAL KURMASIN"

        Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada "Kimse bu ülkeyi bölmenin hayalini kurmasın" dedi.

        "DÖKÜLEN KANLAR YERDE KALMAYACAK"

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''8 şehidimiz var ve çok üzgünüz. Bunlar mutlaka temizlenecek, dökülen kanlar yerde kalmayacak'' dedi.

        Patlama sonucu 8 askerin şehit olduğunu belirten Eroğlu, şöyle devam etti: ''Maalesef hainler mayın koymuşlar, 8 şehidimiz var ve çok üzgünüz. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ama neticede bunlar mutlaka temizlenecek, dökülen kanlar yerde kalmayacak. Hükümetimiz bu konuda kararlı ve inşallah bunların cezası verilecek. Üzüntülüyüz, ateş düştüğü yeri yakıyor. Geçenlerde bir şehidimizin cenazesindeydik. Ailesi, annesi ve babasının durumunu görüyoruz. İnşallah bu PKK kesinlikle yok edilecek ve bundan kimsenin şüphesi olmasın.''

        Dün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir toplantı yapıldığını anımsatan Eroğlu, ''Başbakanımız başkanlığında ilgili bakanlarla bir toplantı yapıldı ve çok ciddi tedbirler alınacak'' dedi.

        Eroğlu, bir gazetecinin alınacak tedbirler arasında sınır ötesi operasyonun olup olmadığı yönündeki sorusuna ise, ''Bunlar ayak üstü konuşulmaz, yapılacağı zaman yapılır. Türkiye'nin bunu yapacak gücü var, sınır ötesini gerektiğinde yapar'' yanıtını verdi.

        DAVUTOĞLU: "BU TÜR SALDIRILAR GÜCÜMÜZÜ ZAAFA UĞRATAMAZ"

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çukurca'da 12 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısına tepki göstererek, "Bu tür saldırılar Türkiye'nin gücünü zaafa uğratamaz" dedi.

        Saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Şehit askerlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu tür saldırılar Türkiye'nin gücünü zaafa uğratamaz. Türkiye her zaman terörle mücadele etmeye kararlıdır" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ