Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HAS Parti'de yeniden yapılanma!

        HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti olarak yeniden yapılanmaya gittiklerini, bu kapsamda Genel Başkan Yardımcısı sayısını 16'dan 10'a indirdiklerini bildirdi.

        Kurtulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel seçimin ardından parti olarak belirledikleri eksikliklerini gidermeye yönelik yeniden yapılanma sürecine girdiklerini söyledi.

        Yeni kurulan bir parti olarak seçim döneminde kuruluş ve seçim çalışmalarını bir arada yürütmek zorunda kaldıklarını ifade eden Kurtulmuş, tüm zorluklara rağmen vatandaşın kendilerine teveccüh gösterdiğini söyledi.

        Seçimin ardından çeşitli toplantılar yaptıklarını ve seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini ifade eden Kurtulmuş, bu kapsamda bir takım yenilikler de yaptıklarını bildirdi. Partinin Başkanlık Divanı üyelerinin istifalarını vermelerinin ardından yeni Başkanlık Divanı oluşturduklarını anımsatan Kurtulmuş, ''Genel Başkan Yardımcısı sayısını 16'dan 10'a indirdik. Kadın Kolları ile Gençlik Kollarında da yeni bir yapılanma içindeyiz. Kısa sürede bunu da tamamlayacağız'' diye konuştu.

        Partisinin il başkanlıklarında da yeniden yapılanmaya gidildiğini dile getiren Kurtulmuş, ''İl kongrelerimizi tamamlayarak Genel Kurultayımızı makul bir sürede yapmayı planlıyoruz. Yeni bir kadro, Anadolu'dan gelen ve teşkilatlarımızın öne çıkardığı yeni bir kadro ile yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

        Parti olarak özellikle genç kitleye yönelik yeni bir örgütlenme içinde olduklarını söyleyen Kurtulmuş, kendilerinin bütün farklı gruplarla oturup konuşabilen bir parti olduklarını da dile getirdi. Kurtulmuş, ''Türkiye'yi kucaklayan yeni bir anayasa yapılması için ellerini, hatta başlarını taşın altına koymaya hazır olduklarını'' ifade etti.

        ''SOMALİ'DEKİ KITLIĞIN SEBEBİ EMPERYALİZM''

        Türkiye'nin Somali'ye yaptığı yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, parti olarak iftar programlarını iptal ettiklerini ve buraya harcanacak paraları Somali'ye yardım kampanyalarına harcadıklarını söyledi.

        Somali'de kıtlık ve kuraklığın yeni başlamadığına da dikkati çeken Kurtulmuş, insanların bu konuda iyi düşünmesi gerektiğini vurguladı.

        Somali'ye yardım konusunda batılı ülkelerin tutumunu da eleştiren Kurtulmuş, ''Geçmiş yıllarda NATO, 34 ülkeyi toplayarak orada bir operasyon yaptı. Şimdi bu NATO nerede? Avrupa Birliği, ABD, Arap Birliği, diğer insan hakları kuruluşları nerede? Burada çifte standart var. Somali'nin kaynaklarını sömürmek için NATO'yu seferber edenler, oradaki açlık için hiçbir şey yapmıyorlar. Somali'deki kıtlığın, açlığın sebebi emperyalizmdir. Oranın kaynaklarını sömürenler, orayı bu hale getirdiler'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ