Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DTP'lilerden ölen PKK'lılar için başsağlığı!

        Tunceli Sanat Sokağı'nda yapılan açıklamada konuşan DTP İl Başkanı Murat Polat, öldürülen PKK'lıların aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

        DTP İl Örgütü tarafından düzenlenen açıklamaya, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de destek verdi.

        Üzerinde karanfillerin olduğu siyah bez bir afişin açıldığı açıklamada konuşan DTP İl Başkanı Murat Polat, yaşanan çatışmaların Kürt sorununun çözülmeyişinden kaynaklandığını söyledi.

        Çatışmada öldürülen PKK'lılara 'gerilla' diyen Polat, "Biz geçen günkü çatışmada yaşamını yitiren HPG'li gerillaların ailelerine; yakınlarına başsağlığı diliyoruz." dedi.

        Sorunun silahla çözülemeyeceğinin generaller tarafından da dile getirildiğini öne süren Polat, "Ama maalesef hala silahta, şiddette, imhada ısrar edenler bu savaşı sürdürmeye devam etmektedirler. Biz Dersim'in emek ve demokrasi güçleri olarak operasyonlara derhal son verilmesini istiyoruz. Kürt halkının talepleri kimlik, kültür ana dil hakkının tanınarak sorunun demokratik siyasal çözümünün önü açılmalıdır diyoruz. Kürt sorunu bir asayiş sorunu bir ekonomi sorunu değildir. Kürt sorunu bir siyasal sorundur. Türkiye'nin demokratikleşmesinin önünü açacak olan Kürt sorununun çözümüdür. Operasyonlara son verilsin diyoruz. Kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapmayın diyoruz." şeklinde konuştu.

        EMEK PARTİSİ İL BAŞKANI HÜSEYİN TUNÇ PKK'LILARA 'ŞEHİT' DEDİ

        Açıklamada söz alan Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Tunç da PKK'lılara ve askerlere şehit dedi.

        Tunç, "Dün ve ondan önceki gün yaşanan çatışmalarda asker ve gerilla gençlerimiz şehit düştü. Ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Yaşanan bu çatışmada on bir insanımızı daha toprağa veriyoruz. Şimdi soruyoruz sorun çözüldü mü? Daha kaç tane gencimizi ellerimizle toprağa vereceğiz. 30 bin insanımız öldü, bu ülkenin milyarlarca dolarlık serveti bir savaşta heba edildi. Geldiğimiz nokta neresidir. Sorun çözülmüş müdür yoksa daha da derinleşmiş midir?" diye konuştu.

        Kürt sorununa demokratik çözüm bulunması gerektiğini belirten Tunç, "Artık inkar, imha inadından vazgeçilmelidir. Bu halkın, bu toprakların gerçekliği olan Kürt halkının yalnız olmadığını, bu sorunun bütün Türkiye halklarıyla birlikte barış demokrasi ve kardeşlik mücadelemiz içinde er ya da geç çözüleceğini; savaşçı zihniyetin bu ülkenin bağrından sökülüp atılacağını bizim de demokrasi güçleri olarak; barış güçleri olarak bu doğrultuda bir inat içinde olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum." dedi.

        Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı açıklama olaysız şekilde sona erdi.

        Tunceli'de düzenlenen operasyonda dün 11 PKK'lı öldürülmüş 1'i de yaralı olarak ele geçirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ