Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uzlaşmada ''tecrübe'' konuşacak!

        AK Parti'nin ''Anayasa Hazırlık Komisyonu'' için bildirdiği eski Meclis Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, geçmişte 1982 Anayasasında değişiklik ve uyum yasaları için kurulan uzlaşma komisyonlarında görev aldı. CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da geçmişte uzlaşma komisyonunda yer aldı, ancak yeni komisyona adı bildirilmedi.

        İyimaya, uzlaşma komisyonları konusunda Meclisin en ''tecrübeli'' ismi... İyimaya; 20. ve 21. dönemlerde DYP üyesi olarak komisyonlarda görev alırken, Şahin ise 21. dönemde kurulan komisyonda Fazilet Partisi adına görev yaptı. CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, 21. dönemde ANAP adına uzlaşma komisyonunda yer aldı.

        Her üç milletvekilinin görev yaptığı 21. Dönemde kurulan ''Partilerarası Uzlaşma Komisyonu'', 1982 Anayasasını baştan sona gözden geçirerek, kurduğu alt komisyonla 51 maddesinde değişiklik teklifi hazırladı. Uzlaşma Komisyonu, bu metni görüşerek 37 maddelik değişiklik teklifini hazırladı.

        Komisyonun 2 Aralık 1999'da başlayan çalışması, 19 Haziran 2001'de sonuçlandı. Hazırlanan Anayasa değişikliği teklifi önce Anayasa Komisyonunda, ardından Genel Kurulda görüşüldü. Bu çalışma, 1982 Anayasası ile ilgili gerçekleştirilen en kapsamlı Anayasa değişikliği oldu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ