Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Bahçeli'nin sözleri yeterli ve değerlidir"

        Veysi İPEK/ DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Van'da yaşanan depremden sonra bazı kesimlerin ırkçı söylemlerine "Sayın Devlet Bahçeli'nin sözleri yeterli ve değerlidir" diye cevap verdi.

        Baydemir, dış ülkelerin yardımların kabul edilmediği yönündeki iddiaları, "Gün kibir günü, düşmanlık gütme günü değildir. Ya gereğini yapacaksın- ki yardımlar yetersiz. Ya da yardımları kabul edeceksin" dedi. GAP Belediyeler Birliği (GABB)ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 7.2 şiddetinde depremin meydana geldiği Van'a yardım kampanyası ile ilgili açıklama yaptı.

        BDP'li Baydemir, GABB üye 55 belediyenin 43 TIR, 258 kamyon, 23 kamyonet, 16 iş makinesi, 2 su tankeri, 4 pikap, 7 transit minibüs ile toplu taşıma için 4 otobüs ve 2 kurtarma aracıyla 15 kişilik kurtarma ekibinin deprem bölgesine sevk edildiğini söyledi. Diyarbakır'da ise 9 bin kişiye yemek çıkarabilecek seyyar mutfak ile 49 kamyon ile 19 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildiğini vurguladı.

        Depremden hemen bölgeye arama kurtarma ekibi ile sağlık personeli ve iş makineleriyle gittiğini anlatan Baydemir, depremden sonra sosyal medya ile bazı basın organlarında yer alan ırkçı söylemleri nasıl değerlendirdiğini sordu. BDP'li Baydemir, cevap vermek istemediğini ifade ederek, "Sayın Devlet Bahçeli'nin bu durum hakkında söylediği sözleri yeterli, değerli ve anlamlı buluyorum" dedi. Hükümetin dış ülkelerden gelen yardımları kabul etmediği yönündeki iddialara ise Baydemir, "Yardımların artık bu saatten itibaren barınmaya yönelik yardımlara dönüşmesi gerekiyor. Belediye olarak bin çadır alarak bölgeye göndereceğiz. Vatandaşlarında birkaç kişi birleşerek 1 çadır alarak bölgeye göndermesini istiyoruz. Kızılay, stoklarında 45 bin çadırın olduğunu açıkladı. Bunların hepsini de göndermeyeceğini söyledi. Bu çadırların tamamı bile gönderilse bile yeterli gelmeyecektir. Ya yardımlar noktasında gereğini yapacaksın, yada yardımları kabul edeceksin. Gün kibir günü, düşmanlık gütme günü değildir, yardıma ihtiyaç varsa kabul edilmeli. Ya gereğini yaparsın, ya yardımları kabul edersin" dedi.

        Baydemir, yardımları paketleyen ve bölgeye kamyonlarla götürerek dağıtımda yardımcı olan öğrencilere teşekkür etti. Bir öğrencinin "Deprem bölgesine gönderilen yardım paketlerinde taş ve Türk bayrağı çıkıyor, açıklama yapmanızı istiyoruz" sözlerine Baydemir, "Polemiğe girmeyelim" diyerek ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ