Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem '29 Ekim tartışmaları' TBMM'ye taşındı!

        CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın ''Cumhuriyet Bayramı törenlerini bir kadeh eğlencesine indirgeyen bir zihniyetle karşı karşıya kaldık'' sözlerine tepki gösteren AK Parti Grup Başkavekili Mahir Ünal, ''Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü hepimiz Cumhuriyetin çocuklarıyız ve hepimiz Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkan insanlarız'' dedi.

        Genel Kurulda, tutanak özetinin okunduğu kapalı oturumun ardından, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'a yerinden söz verdi. Grup başkanvekilleri, kalp krizi sonucu vefat eden AK Parti Ordu Milletvekili Harun Çakır için Allah'tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundular.

        "CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİ KADEH EĞLENCESİNE İNDİRGENEMEZ"

        Bu arada, Tarhan, Cumhuriyetin 88. yıldönümünün doyasıya kutlanamadığını belirterek, bunun bir ulusun verdiği mücadeleyi yaşama ve anımsama fırsatı olduğunu söyledi. Kıyıcı terör ve deprem acılarıyla baş etmenin bir yolunun da bu bayramı kutlamak olduğunu belirten Tarhan, ''Bu bayram, bize moral kazandıracaktır. Cumhuriyet Bayramı törenlerini bir kadeh eğlencesine indirgeyen bir zihniyetle karşı karşıya kaldık bu süreçte. Bu hayasız saldırgan tutuma inat, Cumhuriyet Bayramını bize yasaklayanlara inat binlerce yıl yaşasın Cumhuriyet diyorum'' dedi.

        "1999 ECEVİT'TE AYNISINI YAPMIŞTI"

        ataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ''Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü hepimiz Cumhuriyetin çocuklarıyız ve hepimiz Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkan insanlarız'' diye konuştu.

        1999 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in imzası bulunan Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün yazısını okuyan Ünal, söz konusu yazıda, ''17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri sadece Anıtkabir ve Atatürk anıtlarına çelenk koyma törenleri şeklinde icra edilmesi uygun görülmüştür'' şeklinde ifadenin yer aldığını söyledi. Bunun bir ilk olmadığını belirten Ünal, bu uygulamanın gerekçesini uzatmayı anlamlı bulmadığını kaydederek, ''Bunun üzerinden herhangi bir şekilde bir grubun, bir düşüncenin mahkum edilmesini son derece yanlış buluyorum'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ