Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bahçeli'nin açtığı park mahkemelik oldu

        Ahmet ÜNSAL / MANİSA (AHT)

        Manisa'da geçtiğimiz hafta sonu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hizmete açılan Malta Parkı'nda içki ruhsatı bulunan mekanların ruhsatlarının iptali için Valilik, İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

        Manisa Valiliği Basın Merkezi'nin basın açıklamasıyla duyurduğu Manisa Valisi İbrahim Daşöz imzalı başvuruda, "Malta Parkı'nda bulunan restorana içki ruhsatı verilmesine ilişkin Manisa Belediye Meclisi'nin 1 Kasım'da aldığı kararın hukuka uygunluğu bakımından incelendiği, kararın İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 29 ve 30/d maddelerine aykırı bulunduğu" görüşü öne sürüldü. Açıklamada, incelemenin tamamlanmasının ardından valiliğin 25 Kasım'da belediye meclisi kararının iptali istemiyle Manisa İdare Mahkemesi'ne başvurduğu belirtildi.

        Valilik tarafından yollanan bu bildiri karşısında Manisa Belediye Başkanı ve Meclisi'nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken; öte yandan geçen Belediye yönetimi sırasında aynı şekilde okullara çok yakın mekanlara içkili ruhsatı verilen üç mekanın ruhsatlarının tehlikeye girebileceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ