Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Acarlar’ı koruyan Çuvalcı Paşa mı?

        Orman Bakanı Pepe’nin “Devlet görevlilerine silah çektiler” dediği Acarlar’ın güvenlik şirketinde ilginç bir isim var: K.Irak’taki çuval skandalıyla gündeme gelen emekli Korgeneral Köksal Karabay

        Orman Bakanı Pepe’nin “Acarlar’ın silahlı adamları orman görevlilerini tehdit etti” demesiyle tüm gözlerin çevrili olduğu Acarlar İnşaat’ın çok ilginç bağlantılarını VATAN ortaya çıkardı. Acarlar’ın güvenlik işlerini yürütmek için iki yıl önce kurduğu şirkette, “Süleymaniye’de askerlerimize çuval geçirme olayı” sırasında Genelkurmay Harekat Daire Başkanlığı’nı yürüten emekli Korgeneral Köksal Karabay’ın da yer aldığı belirlendi. Aynı şirketin ortakları arasında, “Batman’daki kayıp silah olayında” adı geçen eski vali Sami Seçkin de Acarlar’ın patronu İsmet Acar’la birlikte yer alıyor. Emekli Korg. Köksal Karabay’ın Acarlar’la ticari ilişkisi yalnızca bunlarla kalmıyor. Terfi edemediği için istifa ederek ordudan ayrılan emekli paşanın, İsmet Acar’la birlikte aynı tarihlerde bir “Mehmetçik Petrol” adıyla akaryakıt pazarlama şirketi kurduğu da ortaya çıktı.

        PAŞA ÖNCE PETROLCÜ OLDU İstanbul Tİcaret Odası (İTO) kayıtlarına göre, Acarlar Grubu’nun patronu İsmet Acar’la, adı basında “çuvalcı paşa” olarak geçen emekli korgeneral Köksal Karabay arasındaki ticari bağlantılar şöyle gelişti:

        4 Temmuz 2003’te Süleymaniye’de 11 özel kuvvetler mensubu subay- astsubayın başına çuval geçirildiğinde Genelkurmay kararğahında Harekat Başkanlığı yapan Karabay, 2004’deki Askeri Şura’dan sonra Harp Akademileri Komutan Yardımcılığı’na getirildi. Bunun üzerine 11 Ağustos’ta emekliliğini isteyen bir dilekçe veren Korg. Karabay, sivil hayata geçiş için hazırlıklara başladı. 30 Ağustos itibariyle emekli oldu ve hemşehrisi İsmet Acar’la önce petrol şirketinde biraraya geldi. Bu işbirliği ilginçti. Zira, Mehmetçik Petrol ve Turizm Ticaret LTD Şt.; 18 Ekim 2004’te yani paşa ordudan resmen ayrıldıktan 48 gün sonra 100 bin YTL sermaye ile kuruldu. Ancak kurucular arasında kendisi değil, aileden Bahadır Karabay’ın adı vardı. Diğer ortaklar ise Erdal Acar’ın eski sevgilisi Ayşe Hatun Önal’ı kar maskesiyle kaçırmaya kalktıkları için gözaltına alınan Sefa Tiryaki ile Ahu Tuğba’nın yanında silahla ateş ettiği için gözaltına alınan Akın Büyükoğlu bulunuyordu. Bu 3 ortak iki ay sonra hisselerini emekli Paşa Karabay’la İsmet Acar’a devrederek şirketten ayrıldı.

        Ve bu şirket geçen yıl Bodrum’da bir benzin istasyonunu törenle hizmete soktu.

        İKİNCİ ŞİRKET GÜVENLİK İÇİN Karabay Paşa, Acarlar’la ikinci şirketi ise ilkinden 9 gün sonra 27 Ekim 2004’te kurdu. “Acarlar Özel Güvenlik A.Ş.”nin 500 bin YTL sermayesi vardı. İsmet Acar ve Karabay dışında, eski valilerden Sami Seçkin de şirket ortaklar adasındaydı. Batman’daki kayıp silah olayında adı geçen; eski Ordu, Zonguldak ve Batman Valisi Seçkin, 1999’da Zonguldak’a CHP milletvekili adayı olarak ilk sıraya konmuş, ancak parti barajı aşamadığı için Meclis’e girememişti. İşte Orman Bakanı Osman Pepe’nin, “Ormancılar silahla tehdit edildi” dediği için gözlerin Acarlar’ın güvenlik örgütüne çevrildiği bir sırada; biri emekli paşa diğeri emekli vali ve siyasetçi, iki ünlü isim Acarlar’ın güvenlik şirketinin ortağı olarak gündeme geliyor. Bu durum, “Acaba, Acarlar kamu görevlisine silah çekme cüretini gösterirken, bu isimlerden mi güç alıyor” sorusunu da akla getiriyor.

        İsmet Acar: Hasan Ekinci Acarkent’ten 13 villa aldı Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin önceki gün mecliste yaptığı açıklamalara basın toplantısıyla cevap verdi. Bakan’ın iddialarının gerçek dışı olduğunu savunan Acar, yasal kurallar içerisinde çalıştıklarını savundu. Acar, incelemeye gelen orman müdürlüğü ekiplerine silah çektikleri iddialarına da, “Öyle bir şey olması mümkün değil. Gerçekle alakası yok. Olsa, bu devletin jandarması, polisi var. Gerekeni yapıp savcılığa intikal ettirirlerdi” dedi. İsmet Acar, Acarkent ve yapımı durdurulan Acaristanbul’da yapılaşma oranının bakanın açıkladığı gibi yüzde 96 olmadığını belirterek, “Acarkent’te konutlarda yapılaşma oranı yasada belirtildiği gibi yüzde 6’dır. Site içerisindeki toplam sosyal tesislerin oranı da sadece yüzde 2’dir. Yani toplam yüzde 8’e tekabül ediyor. Acaristanbul’da ise yapılaşma oranı yüzde 4.55’dir. Yani iddialar gerçek dışıdır” dedi. Acarkent’te inşaat izni alındığı dönem Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli olan Niyazi Kurtuluş’la ilgili sorular üzerine Acar, “Niyazi Kurtuluş’un, şirketimizle herhangi bir çalışmışlığı yok. Sadece Sarıyer’de bulunan Acarkent’te müdürlük yapmıştır. Kirada oturduğu için, site yöneticisi statüsündeydi” dedi. Acar, “Eski Orman Bakanı Hasan Ekinci’nin 4 arkadaşı, zamanında buradan arazi almış. Ekinci’yi müdür olarak atamışlar. 1987’de çıkan kanun üzerine buradan arsa hakkı doğdu. Hasan Ekinci’nin burada 13 villası vardı. Onları da sattığını biliyorum” diye konuştu. VATAN / Bülent AYDOĞDU

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ