Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Kimse gece rüyasında görüp sabah kalkıp ihtilal yapamayacak"

        TARSUS (AHT)

        Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ihtilalcilerden hesap sorulduğunu, artık bu ülkede kimsenin gece rüyasında görüp sabah ihtilal yapamayacağını söyledi.

        Partisi'nin Tarsus ilçe kongresine katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, konuşmasında "Bugün bu ülkede artık ihtilalcilerden hesap soruluyor. Bu ülkenin birlik-beraberliğine, milletin getirdiğine müdahale etmek isteyenler, yaptıklarının hesabını bugün veriyorlar ve vermeye de devam edecekler. Biz daha önce de söyledik AK Parti olarak milletin içinden gelmiş, milletin gücünü arkasına almış bir partiyiz. Hatırlayın bize yapılan baskıları. Partimizi kapatmak için yapılan mücadeleleri hatırlayın. Evel Allah, bu konuda tek bir geri adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız, bunu herkesin çok iyi bilmesi gerekir. Çünkü cesaretimizi yüce Yaratandan aldık. Çünkü cesaretimizi milletimizden aldık. Başbakanımızın ifade ettiği gibi, biz bu işe soyunurken üzerimize kefenimizi giydik. Bu millet için canımızı vereceksek de helali hoş olsun" ifadelerini kullandı.

        Partiye emeklerini ve gönüllerini vermiş herkese teşekkür eden Çağlayan, Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş noktalara ulaşması için parti bünyesindeki herkesin elinden geldiğince çaba gösterdiğini söyledi. Zafer Çağlayan, partilerinde birlik ve beraberliğin hakim olduğunu, elde edilen başarıların da bundan kaynaklandığını kaydederek, yakalanan birlik ve beraberliğin de her zaman sürdürülmesini istedi.

        Bölgedeki kurtuluş günlerinin peş peşe geldiğini, başta Tarsuslular olmak üzere tüm yöre halkının Fransızlara karşı mücadele ettiğini

        söyleyen Çağlayan, şöyle devam etti: ''Bugün artık milli mücadelenin farklı bir boyutundayız. Artık ihracatla, ticaretle, yatırımla milli mücadele yapıyoruz. 9 yıldır bunları misliyle başarılı yapıyoruz. Çünkü biz yola 'halkın hizmetkarız olacağız' diyerek çıktık. Aradan geçen 9 yılı dikkate aldığımızda, Türkiye nereden nereye geldi. Bu yıl inşallah Hollanda'nın da önüne geçip, dünyanın 15. ekonomisi olacağız. AB'nin büyük bir bunalıma girdiği bir ortamda, adeta dünyanın barut fıçısına döndüğü bir ortamda demokraside, yönetim şeklimizde, insan haklarımızda tüm dünyaya örnek olacağız. Ben kendimi çok mutlu addediyorum. Bu ülkede anayasanın değiştirilmesi için imza veren bir milletvekili olduğum için çok mutluyum. Bakın artık ihtilalcilerden hesap soruluyor. Milletin getirdiğini götürmeye çalışanlar birbir hesap veriyor. AK Parti olarak milletin gücünü arkasına almış bir parti olarak, bize yapılmış baskıları hatırlayın. Evelallah tek bir adım geri atmadık. Atmayacağız da... Çünkü cesaretimizi yüce yaratandan ve milletimizden aldık. Biz bu işe girerken, kefenimizi giyerek geldik. Başbakanımızın da dediği gibi öleceksek bu millete canımız feda olsun.''

        Kongreye AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten, AK Parti Hatay Milletvekili-Mersin koordinatörü Adem Yeşildağ'ın yanı sıra eski Devlet Bakanlarından Kürşad Tüzmen ve çok sayıda partili katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ