Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP'li Karakoç: Kürtçe konuşmanın önünde engel yok- MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, Kürtçe

        İl binasında basın açıklaması yapan MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, "Türkiye'de yaşayan birçok etnik grup var. Kürt, Zaza, Çerkez, Arap, Lazlar var. Sadece Kürtlerin sorunları ve talepleri yoktur. Bu ülkede birçok etnik insanın eksikleri vardır, ihtiyaçları vardır. Sadece Kürtlerin değil birçok etnik insanın da sorunları bulunuyor. Kürt sorununun gündeme getirilmesinde siyasi bir talep var. Kürt sorunu PKK, BDP ve ayrılıkçı güçlerin talepleridir." diye konuştu.

        Demokratik açılım denilerek ülkenin bölündüğünü ileri süren Karakoç, AK Parti ve BDP'yi eleştirdi. Karakoç, şunları kaydetti: "Amaç Ortadoğu'daki ülkelerin haritalarını değiştirmek, ülkelerdeki iktidarları değiştirmek ve güçlü ülkeleri parçalamaktır. Libya'yı, Mısır'ı ve diğer ülkelerde yapılanları görüyoruz. Suriye'de ve diğer ülkelerde yapılan senaryoları ve ülkemizde 30 yıldan beri ortaya konulan senaryoları da göryüroruz. Vatandaş olarak Kürtçe konuşmakta herhangi bir sorun yoktur."

        Bakanların Kürtçe konuşmalarını doğru bulmadığını ifade eden Karakoç, sokaktaki yüz çocuktan 99 tanesine mikrofon uzatıldığında Türkçe konuşacağını iddia etti. Hükümetin ileri demokrasi ve sivilleşme sözleriyle Türk milletini aldattığını kaydeden Karakoç, alt kimlik-üst kimlik tartışmalarıyla fitilin ateşlendiğini ileri sürdü.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ