Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yanlış milletvekili için ''dokunulmazlık'' dosyası geldi

        TBMM'ye gelen 642 dokunulmazlık dosyasından birinde yanlışlık olduğu ortaya çıktı. Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün adının yer aldığı ortak dosya, Meclis kayıtlarına geçince yanlışlık da ortaya çıktı. Dosyada adını gören Öztürk, yaptığı araştırmalar sonucunda adı geçenin kendisi değil, 23. Dönem Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk'e ait olduğunu gördü.

        TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonuna giderek dosyanın içeriği hakkında bilgi alan Öztürk, kendisine isnat edilen suçları görünce şaşırdı, ancak nüfus bilgilerine bakınca söz konusu kişiyle ilgisi olmadığını anladı.

        AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, yaptığı açıklamada, adına dokunulmazlık dosyası düzenlenmesine şaşırdığını belirterek, yapığı araştırmalardan sonra yanlışlığın Adalet Bakanlığından kaynaklandığını gördüğünü söyledi. Yanlışlığın giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunduğunu anlatan Öztürk, yetkililerin gerekli düzeltmeyi yapacaklarını kendisine ilettiğini ifade etti.

        "YAPILAN CİDDİ BİR YANLIŞTIR"

        Adına dokunulmazlık dosyası geldiğini öğrendiğinde şaşırdığını ve ''bilmediğim bir suç mu işledim'' diye düşündüğünü belirten Öztürk, ''Hayatımda hiç hakim karşısına çıkmamış bir insanım. Nüfus bilgilerime bakılsa, küçük bir araştırma yapılsa söz konusu kişinin ben olmadığım görülürdü, böyle bir yanlışı yapmayacaklardı'' dedi.

        Yapılanın ''ciddi bir yanlış'' olduğunu ifade eden Öztürk, mağdur olduğunu vurguladı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile de görüşeceğini ve üzüntülerini aktaracağını belirten Öztürk, şöyle konuştu: ''Meclisten, dönemin başında milletvekilliği devam edenler ile etmeyenlerin listesi gönderilmiş. Mahkeme belgesinde 'Mustafa Öztürk' diye yazıyor, milletvekili sıfatı yer almıyor. Mustafa Öztürk çok yaygın bir isim...Her dönemde mutlaka bir Mustafa Öztürk oluyor. 23. Dönemde de Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, Mecliste bulunuyordu. Adalet Bakanılığı yetkilileri veya diğer ilgiler, çok daha dikkatli olmalı. Kişinin özlük haklarını ilgilendiren konularda titiz olmalılar. Bugün bana, yarın başka birine de gelir. Fezleke denilince suç unsuru ihtiva eder. 22 yıl bürokraside çalıştım, toplumda bir itibarım var. Bunu nasıl geri getirecekler?''

        Yanlışlığın giderilmesini bekleyeceğini ifade eden Öztürk, ''Hukuki yollara başvuru hakkım saklı kalmak kaydıyla şimdilik bekliyorum'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ