Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis'in gündeminde kadına şiddet ve eğitim var

        Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Yasa Tasarısı, 7 Mart Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak. Temel kanun olarak bölümler halinde görüşülecek olan tasarı; kadına şiddete ağır cezalar getiriyor.

        Tasarıyla, şiddet uygulayan kişiye elektronik kelepçe veya bileklik takılarak önlem alınabilecek. Şiddete karşı korunan kişiye, beraberindeki çocuklara, uygun barınma yeri sağlanabilecek ve geçici maddi yardım yapılabilecek. Korunan kişinin, hayati tehlikesinin bulunması halinde kimlik ve diğer bilgi ve belgeleri değiştirilebilecek.

        Şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali bulunan kişi, silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi ifa etse bile silahı kurumuna teslim edecek. Hakkında tedbir kararı verilen kişi, bu kararın gereklerine aykırı hareket etmesi halinde, hakim kararıyla 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacak.

        TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını ve 4+4+4 olarak uygulanmasını içeren yasa teklifini 5 Mart Pazartesi Günü görüşecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ