Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 4+4+4 sistemi milli eğitim bakanı ömer dinçer

        Basın mensuplarının 4+4+4 sistemi hakkındaki sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı anketle ilgili olarak "CHP anketi metolojik olarak değer ifade etmiyor" dedi. Dinçer, Kılıçdaroğlu'nun 'uzlaşma' çağrısına ise "İstekleri bizim dediğimizi yapın, böyle uzlaşma olur mu?" cevabını verdi.

        Bakan Dinçer'in basın mensuplarına verdiği yanıtlardan satır başları şu şekilde;

        KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLACAK MI?

        Verilmiş açık karar yok, ulusal siyaseti izleriz.

        CHP'NİN 4+4+4 ANKETİ VE UZLAŞMA ÇAĞRISI

        İstekleri 'bizim dediğimizi yapın', böyle uzlaşma olur mu? Kademeli eğitimi kabullenirlerse uzattıkları elin anlamı olur. CHP anketi metolojik olarak değer ifade etmiyor.

        CHP bu konuda ne getiriyorsa kamuoyu ile paylaşsın. Bu zamana kadar sadece kelime olarak uzlaşalımdan öteye gitmedi. 12 saatlik konuşmadan ya da görüşmelerden bahsediyoruz. 12 saat konuştular ama ne konuştular bilmiyoruz. Bugüne kadar bir somut adım yok sadece uzlaşma deniliyor bu da sistemin geri çekilmesi. Eğitim yaşı 1 yıl öne alınırsa bizde ilköğretim birinci kademede ki eğitim müfredatımızı çocuklarımıza uygun hale getiririz. Dünyanın eğitim konusunda uygulamalarına lütfen bakın, AB ülkelerinde 72 ay bir üst sınırdır, bizde bunu bu hale getiriyoruz. Bizim yaptığımız şey dünya ülkeleri ne yapıyorsa onu yapmaktır.

        "DÜNYANIN NERESİNDE KESİNTİSİZ 12 EĞİTİM VAR?"

        Ben buradan tekrar kesintisiz eğitime karşı çıkanlara soru sormak istiyorum, bu meselenin İmam Hatip Okulları zorluklarını aşmak yerine dünyanın neresinde 12 yıl kesintisiz eğitim olduğunu göstersinler biz bundan vazgeçelim. Meseleyi, tartışma zeminini rasyonel bir zemine taşımak varken bunu yanlış bilgilerle karıştırmak, çocukların eğitim yaşı üzerinden, kız çocuklarımızın okullaştırılması üzerinden kamuoyunu meşgul etmenin ben hiç bir anlamı olmadığını ifade etmek isterim.

        "OKUL ÖNCESİ EĞİTİM DEVAM EDECEK"

        Yeni eğitim sistemi eğitimi 12 yıla çıkarıyor 4+4+4 olarak, ikincisi eğitimi esnekleştiriyor ve kademeleştiriyor, bu Türkiye'nin demokratikleşmesi için yapmamız gereken bir adım zaten, üçüncüsü ise eğitim yaşını bir yaş erkene çekiyor. Bunun yaşında başka bir düzenleme yapmıyor. Okul öncesi eğitim yine devam edecek, biz çocuklarımızın okullaşma oranı için her zaman hedefleri yükseltiyor ve okullaşmayı arttırıyoruz. Bizim stratejilerimizin hiç birinde değişiklik olmadı, sadece itiraz ederek bir tartışmayı yürütmek anlamsız.

        Okul öncesi eğitim şuanda hangi stratejiler üzerinden devam ediyorsa o şekilde devam edecek. Eğitim sisteminin yükselmesi için 12 yıla çıkacak eğitim ama katı bir sistem yerine daha esnek bir sistem üzerine çalışma yapıyoruz.

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ